top of page

Kelionės: po Lietuvą su 10 Eur banknotu!

Nemažai žmonių įsitikinę, jog tam, kad kur nors nuvyktum, apžiūrėtum žymias vietas ar tiesiog nuveiktum ką nors smagaus, reikia išleisti nemažai pinigų. Tačiau tai tikrai nėra tiesa! Mes pasidomėjome ir dar kartą įsitikinome – kai nori, viskas įmanoma. Suradome ir atrinkome įvairių pramogų, kurios nereikalaus daug išlaidų, bet tikrai bus įdomios ir smagios. Pateikiame pasiūlymų iki dešimties eurų, tad žvilgtelėkite ir patys maloniai nustebsite!

Vilnius. Nuobodžiauti sostinėje turbūt neįmanoma – daugybė vietų, kurias gali aplankyti nemokamai arba už nedidelę kainą, patirti nepamirštamų įspūdžių. Jeigu manai, kad Vilniuje jau išbandei viską, pakilk į Televizijos bokštą (bilietas kainuos 7 Eur) ar Katedros varpinę (4,50 Eur) – iš čia atsivers kvapą gniaužiantys miesto vaizdai, kurie nėra matomi kasdien. Sušilus orams apsilankyk Europos parke (8 Eur), VU botanikos sode (1,5 Eur), o jei nori aktyviai praleisti dieną, užsuk į Vingio parką. Ten galėsi išsinuomoti riedučius, paspirtuką ar dviratį vos už 3 eurus ir mėgautis žaliuojančiu Vilniumi.



Kaunas. Tiek šiame mieste, tiek aplink jį tikrai gausu vietų, kurias tiesiog privalu aplankyti: botanikos sodas, Pažaislio vienuolynas, Kadagių slėnis, Dubravos rezervatinė apyrubė ir, žinoma, Kristaus prisikėlimo bažnyčia. Čia už bilietą susimokėjęs iki 2 Eur (kaina priklauso nuo to, ar lipsi laiptais, ar kelsiesi keltuvu) pakilsi ant bažnyčios stogo, nuo kurio visas Kaunas gulės tau tiesiog ant delno.



Klaipėda. Pasiilgusiems jūros bangų ošimo, patiks Olando kepurė. Čia ne tik atsiveria jūros vaizdas – šiek tiek pasivaikščioję pastebėsite sūpynes, kuriomis pasisūpuoti, lažinamės, neatsispirsi. Ramybė, pušynai ir jūra prieš akis – tad ko daugiau reikia? Kelionę gali pratęsti apžiūrinėdamas Klaipėdos pilį (bilieto kaina – iki 2 Eur), aplankydamas mini zoologijos sodą (4–5 Eur) ar Lietuvos jūrų muziejų ir delfinariumą (7 Eur).



Šiauliai. Šiauliuose gausu įvairiausių muziejų. Mes siūlome aplankyti Dviračių muziejų (2 Eur), Radijo ir televizijos muziejų (0,50 Eur) bei pati skaniausią „Rūtos“ šokolado fabriką-muziejų, kur ne tik susipažinsi su šokolado istorija, bet ir sužinosi, kaip gaminami šokoladiniai saldainiai (~3 Eur). Jeigu sugalvosi išmėginti savo jėgas gamindamas šokoladinius skanėstus, tai irgi įmanoma, tačiau toks bilietas kainuos brangiau (suaugusiam lankytojui – 8 Eur).



Dar daugiau lankytinų vietų rasite žurnale „Makalius“!

Naujausi įrašai

bottom of page