top of page

Keliaujame į Prahą sočių pietų už 13 Eur

Turbūt retas nėra girdėjęs puikių atsiliepimų apie Čekijos Respublikos sostinę – Prahą. Tai – nuostabiai gražus, spalvingas miestas, dvelkiantis istorija ir prabanga. Užburianti miesto architektūra persipina su daugybe parkų, muziejų, restoranų, barų ar naktinių klubų. Šiame mieste įdomios veiklos gali atrasti tiek paauglys, tiek senjoras: tereikia turėti laiko ir truputėlį kantrybės, nes dėl didelio turistų kiekio teks šiek tiek ilgiau vaikštinėti gatvėmis, nei įprastai to reikėtų. Taip pat vertėtų prisiminti, kad po tokių pasivaikščiojimų greičiausiai norėsis apsilankyti čekiško maisto restoranuose, kuriuos galima pamatyti kiekvienos gatvės kampe, tačiau nepasiklysti tarp gausybės akį traukiančių kavinukių su rėksmingomis iškabomis padės kelios šiame straipsnyje apžvelgiamos vietos.

Picture1

Praha, Senamiesčio aikštė (Urtės Malinauskaitės nuotr.)


Praha, Letna parkas.

Praha, Letna parkas (Urtės Malinauskaitės nuotr.)


Praha, Mala Strana gatvė.

Praha, Mala Strana gatvė (Urtės Malinauskaitės nuotr.)


Pirma stotelė – nuo pusryčių iki vakarienės

Picture4

„Kozlovna Apropos“, Křižovnická 4, Praha 1 Staré Město (Urtės Malinauskaitės nuotr.)


Gana erdvus, visada šurmuliuojantis restoranas „Kozlovna Apropos“ yra įsikūręs pačioje miesto širdyje. Pelnytai mėgstamas turistų – greitas aptarnavimas, kokybiškas maistas ir kainos, kurios labai stipriai neištuština piniginės. Patiekalų pasirinkimas platus, o meniu pateikiamas keturiomis skirtingomis kalbomis. Tiesa, ne visi patiekalai tradiciniai, tačiau čekiškai virtuvei skiriamas nemažas dėmesys. Kadangi restorane apsilankančių žmonių skaičius visada didelis, šiek tiek nukenčia aptarnavimo kokybė.

Norintiems pasimėgauti kaparėliais kvepiančiu tartaru su traškia ir šilta duonos rieke, šis restoranas turėtų palikti puikų įspūdį. Taip pat čia pateikiama sriuba duonoje, po kurios vargu ar norėsis pagrindinio patiekalo. Galima atrasti ir tradicinį guliašą, svogūnų sriubą, traškią antieną bei daugybę kitų vertų dėmesio patiekalų, o kai kurie kepsniai kepami stebint klientams.

Jautienos tartaras – 189 CZK = 6,99 EUR

Jautienos tartaras – 189 CZK = 6,99 Eur (Urtės Malinauskaitės nuotr.)


Tradicinė čekiška bulvių sriuba su grybais pateikta duonoje 99 CZK = 3,66 EUR

Tradicinė čekiška bulvių sriuba su grybais, pateikta duonoje – 99 CZK = 3,66 Eur (Urtės Malinauskaitės nuotr.)


Tradicinė svogūnų sriuba su duonos skrebučiais ir sūriu 69 CZK = 2,55 EUR

Tradicinė svogūnų sriuba su duonos skrebučiais ir sūriu – 69 CZK = 2,55 Eur (Urtės Malinauskaitės nuotr.)


Daugiau apie restoranus ir įspūdžius iš Prahos skaitykite jau kitą sekmadienį VMGonline.lt!

Naujausi įrašai

bottom of page