top of page

Kebabas: greitojo maisto siaubūnas ar turkiškos virtuvės pažiba? (laidos įrašas)

Turbūt nėra žmogaus Lietuvoje, neragavusio kebabo iš kiosko. O kiek yra tokių, kuriems šis patiekalas – kasdieniai pusryčiai, pietūs ar vakarienė? Prieš kelerius metus prasidėjęs kebabų, kaip greitojo maisto, kultas į Lietuvą atnešė ne tik daugybę kioskelių-kebabinių, bet ir pradėjo kurtis dideli, populiariausius Lietuvoje kebabus gaminantys tinklai, siūlantys juos visą parą.

Nors gydytojai ir sveikos mitybos šalininkai ragina nuo kebabinių trauktis kuo toliau, tikri turkai kebabais mėgaujasi kasdien ir puikiai gyvena. Taigi, laidoje buvo diskutuojama, kuo skiriasi tikrieji turkiški kebabai nuo lietuviškųjų ir ar pelningas kebabų verslas Lietuvoje. Apie šį aspektą ir verslo ypatumus Alfas Ivanauskas bei Rima Aukštuolytė kalbėjosi su didžiausio kebabinių tinklo „Jammi“ vadovu Gerardu Butvilu bei „Foodout“ rinkodaros vadovu Daugirdu Jankumi, o apie šio patiekalo galimus pavojus sveikatai papasakojo gydytoja-dietologė Evelina Cikanavičiūtė.

„Žinių radijo“ eteryje susitinkame kiekvieną ketvirtadienį, 16:08 val.



Naujausi įrašai

bottom of page