top of page

Kavos, arbatos ar… arbatos? (Gėrimų su arbata receptai)

Nors kartais atrodo, kad visi aplink kvepia kava, arbata taip pat išgyvena renesansą. Populiariausi maisto portalai dar 2018-aisiais oficialiai grąžino arbatžoles į madingų maisto produktų sąrašus, o arbatos gėrimą paskelbė esant tų metų tendencija.

Tiesa, jeigu geriate arbatą iš pakelių, vargu ar esate labai ant bangos. Madingos kokybiškos, retesnės, neįprastos arbatos rūšys, perkamos specializuotose arbatos parduotuvėlėse arba iš vietos žolininkų, kurie įgudo maišyti įvairiausių žolelių kokteilius, suteikti jiems stogą raunančius pavadinimus ir parduoti itin patraukliose pakuotėse. Madingi ir įvairūs delikatesiniai arbatos gėrimai, kai tradicinės arbatos gardinamos prieskoniais, vaisiais, sirupais ir kitokiomis skonybėmis.

Saldi ledinė arbata. Pixabay.com nuotr.


Rugpjūčio 21-oji – saldžios šaltos arbatos diena. Itin populiari Pietų Amerikoje tradicinė saldžioji arbata gaminama gana paprastai. Dar karšta kokybiškų juodųjų arbatžolių arbata saldinama cukrumi arba sirupu, tada vėsinama; tiekiama šalta, su ledukais, gardinama citrinomis, persikais, mėtomis ar kuo tik šauna į galvą. Seniausias saldžiosios ledinės arbatos receptas buvo paskelbtas 1879 m. Virdžinijoje (JAV).

VMGonline.lt savo receptų knygose rado  įdomių gėrimų su arbata receptų ir saldžiosios arbatos dienos proga kviečia pasimėgauti prabangiai saldžiais skoniais.

Gaivus ir sotus žaliosios arbatos gėrimas su granatų sultimis ir chia sėklomis. Receptas čia

VMGonline.lt nuotr.


Karštas šokoladinis gėrimas su žaliąja arbata. Receptas čia.

Pixabay.com


Jogurtinis kokteilis su žaliąja arbata. Receptas čia.

VMGonline.lt nuotr.


Arbatinis Mochitas su imbieru. Receptas čia.

VMGonline.lt nuotr.


Skanios saldžios arbatos dienos!

Naujausi įrašai

bottom of page