top of page

Kava gavo vaidmenį! 7 filmai, kuriuos turi pamatyti kavos mylėtojai


Kava turi didelę, o kartais net ir lemiamą įtaką kiekvienos dienos rytui, kad ir kuriame pasaulio kampelyje tas rytas išauštų. Tad nieko keista, kad ir kino pasaulyje šis gėrimas užima gal ne visada labai pastebimą, bet tikrai svarią vietą. Kartais kavai tenka kone svarbiausias bent jau antraplanio aktoriaus vaidmuo. Ir ne šiaip filmuose, o filmuose, kurie vėliau tampa legendomis!



Rekomenduojame 7 filmus, kuriuose matysite kavą. Puiku, jeigu žiūrėdami rankoje laikysite puodelį mėgstamos kavos, nes pilnatvės jausmas svarbus visapusiškai.

1. „Pap­ras­ti įta­ria­mie­ji“ /(„The usual suspects“), 1995, rež. Brya­nas Sin­ge­ris

Le­gen­di­nis kriminalinis trileris, ku­ria­me pa­grin­di­nį vaid­me­nį at­lie­ka ne­pa­kar­to­ja­ma­sis Ke­vi­nas Spa­cey. Vie­nas ge­riau­sių de­tek­ty­vi­nių fil­mų ki­no is­to­ri­jo­je narp­lio­ja krau­pų nu­si­kal­ti­mą, apie ku­rį pa­pa­sa­ko­ti te­ga­li vie­nin­te­lis gy­vas li­kęs liu­di­nin­kas. At­ro­do, ras­ti tik­rą­jį kal­ti­nin­ką, tu­rint net pen­kis ga­li­mus įta­ria­muo­sius, – vie­nas juo­kas, ta­čiau ne vis­kas taip pa­pras­ta. Agentas Dave'as Kujanas yra paskirtas išnarplioti bylą. Viena įsimintiniausių scenų filme suvaidinama tada, kai mintyse paskendusį kavą gurkšnojantį Dave‘ą ištinka suvokimas, kad jam pavyko sučiupti siūlo galą ir tada iš netikėtumo jis iš rankų paleidžia kavos puodelį. Puodelis dramatiškai dūžta, paliedamas kvapnų gėrimą ant grindų.

Filmą derinkite su Nespresso" espresso CAPRICCIO


2. „Geri vyrukai“ /(„Goodfellas“), 1990,  rež. Martinas Scorsese

Amerikiečių kriminalinė drama, paremta pagal tikrą istoriją parašyta knyga  „Wiseguy“ (aut. Nicholas Pillegi). Filmas pasakoja apie trijų gangsterių pakilimus ir nuosmukius, kurie tęsėsi tris dešimtmečius. Tai daugybę apdovanojimų pelnęs filmas, žvaigždėmis pavertęs aktorius Joe Pesci ir Ray Liotta.

Kavai šiame filme tenka sąmokslininkės vaidmuo. Jai atiteko scena, kurioje vienas filmo herojus, Edvardsas, į savo butą įsileidžia kitus du – Tommy DeVito ir Frankie. DeVito liepia Frankie išgerti kavos ir, kol jis šia mėgaujasi, nužudo Edvardsą.

Filmą derinkite su intensyvaus skonio Nespresso" ISPIRAZIONE NAPOLI


3. „Filmas apie kavą“ /(„A Film About Coffee“), 2014 m. Rež. Brandonas Loperis

Tai kiek daugiau nei valandą trunkanti istorija apie kavą. Dokumentinio filmo medžiaga nufilmuota keliaujant nuo Honduro ir Ruandos kavos plantacijų iki madingų kavinių Niujorke ar Tokijuje. Pažiūrėję filmą susipažinsite su kavos specializacijomis, be pagražinimų sužinosite kokiomis sąlygomis dirba kavos plantacijų darbuotojai, kodėl kavos puodelio kaina gali skirtis keliasdešimt kartų, sužinosite, kaip kava tapo kasdienio gyvenimo dalimi.

Derinkite su vaisiško skonio Nespresso" ETHIOPIA


4. „Kava ir cigaretės“ /(„Coffee and Cigarettes”), 2003, rež. Jimas Jarmuschas Kiek keista, tačiau kritikų puikiai įvertinta juosta apie viską ir kartu apie nieką. Vienuolika keistų tarpusavyje nesusijusių istorijų, kuriose pačius save vaidina garsiausi pasaulyje aktoriai ir muzikantai. Jie sėdi prie stalo kavinėje, gerią kavą, rūko cigaretes ir analizuoja įvairiausius klausimus. Filmas garsėja savo dialogais, jau vien ko vertas posakis: „Aš geriu daug kavos prieš miegą tam, kad galėčiau greičiau sapnuoti...”... Šioje nespalvotoje juostoje pamatysite Cate Blanchett, Iggy Pop, Steven Wright, Steve Buscemi ir dar daug pramogų pasaulio įžymybių.

Derinkite su intensyvaus skonio Nespresso" ISPIRAZIONE FIRENZE ARPEGGIO


5.  „Pusryčiai pas Tifani“ /(„Breakfast at Tiffany’s), 1961, rež. Blake'o Edwardsas

„Gyvenchi“ juoda suknelė ir akiniai nuo saulės – tokią Audrey Hepburn geriausiai atsimename iš jau klasika tapusio filmo „Pusryčiai pas Tifani“. Romantiška komedija prasideda scena, kurioje matome 5-ąja aveniu prie „Tiffany" juvelyrinių dirbinių parduotuvės žengiančią Audrey Hepburn. Priėjusi prie vitrinos ji atsainiai išsitraukia popierinį maišelį su pusryčiais ir gurkšteli kavos iš popierinio puodelio.

Gali būti, kad iki šios scenos kava vienkartiniame puodelyje nebuvo tokia gardi ir trokštama, kokia tapo po šio filmo.

Derinkite su Nespresso" ISPIRAZIONE RISTRETTO ITALIANO


6. „Kovos klubas“/ („ Fight club“), 1999, rež. Davidas Fincheris

Tai filmas, kuris aktoriui Bradui Pittui atnešė didelį pasisekimą Holivude, o taip pat išpopuliarino vieną kavos brendą. Režisierius atvirai teigė, kad puodelis kavos puodelis matomas kone kiekvienoje scenoje.

Filmas pasakoja apie vieną neeilinį vaikiną, kuris serga nepagydoma liga – nemiga. Tam, kad nejaustų ligos, jis pradeda vaikščioti į anoniminius susirinkimus, o vėliau įkuria Kovos klubą, kuriame gali išsilieti.

Filmas sukurtas remianti to paties pavadinimo romanu, kurį parašė Chuckas Palahniukas 1996 m.

Derinkite su Nespresso" ISPIRAZIONE PALERMO KAZAAR


7.„Švilpiko diena“ /(Groundhog Day“), 1993, rež. Harold Ramis

Amerikiečių komedijoje aktorius Billas Murray‘us vaidina egocentrišką Pitsburgo televizijos orų pranešėją Filą Konorsą, kuris vieno jo nepakenčiamiausio reportažo apie kasmet Panksatonio miestelyje švenčiamą Švilpiko dieną metu, susivokia, jog ta pati diena vis kartojasi ir kartojasi iš naujo. Žinoma, kasdien kartojasi ir kavos gėrimo ritualas su kolegomis.

Derinkite su Nespresso" vaisiška VIVALTO


Skanių filmų ir skanios kavos! 

Naujausi įrašai

bottom of page