top of page

Kauno restorano šefė pribloškė – pakliuvo į geriausių pasaulio šefių šešioliktuką!

Kauno senamiestyje įsikūrusiame restorane „IETI“ pastarosiomis dienomis tvyro itin džiaugsminga ir pozityvi nuotaika. Spalio 25 dieną, restorano šefė ir savininkė Inga Turminienė savo vardadienį šventė Varšuvoje, kur vyko „Geriausio pasaulyje šefo“ apdovanojimai ir iškilminga jų ceremonija (ang. „The Best Chef’s Awards“).


the-best-chef-2017-84

Inga Turminienė – vienintelė moteris šefė Lietuvoje, atkreipusi šių svarbių apdovanojimų komisijos dėmesį, be Ingos tarp geriausių pasaulio šefų yra tik dar vienas lietuvis, kuris dirba ne Lietuvos restorane. „IETI“ restorano šefė pateko į geriausių pasaulio šefių finalinį šešioliktuką. „Man itin smagu, kad Lietuva yra įtraukta į pasaulį gastronomijos žemėlapį, kad mes turime galimybę varžytis su pačiais geriausiais“, – įspūdžiais dalijasi Inga Turminienė.

Inga su vyru bei Chantel Dartnall. Organizatorių nuotr.

Inga su vyru bei Chantel Dartnall. Organizatorių nuotr.


Apdovanojimų ceremonija vyko moderniame ir industriniame „Reduta Banku Polskiego“ pastate. Anot Ingos, pati ceremonija buvo trumpa, netruko valandos, tačiau po jos visi susirinkę svečiai buvo pakviesti neoficialiam bendravimui prie šampano taurės. Tarp susirinkusių svečių buvo galima sutikti daugybę gastronomijos pasaulio žvaigždžių, tarp kurių – ir geriausio pasaulyje šefo apdovanojimą tą vakarą gavęs žymusis Joan Roca. Su juo teko susipažinti ir Ingai.

Joan Roca. Organizatorių nuotr.

Joan Roca. Organizatorių nuotr.


„Joan Roca pasirodė draugiškas, žemiškas ir šiltas žmogus. Nustebino ir tai, kad jis nuoširdžiai domėjosi mano restoranu, išreiškė susidomėjimą atvykti į Kauną ir į „IETI“. Tikiuosi, kad vieną dieną jis atvers mūsų restorano duris, man tai būtų didelis įvertinimas, nes aš pati esu didžiulė jo darbo gerbėja“, – įspūdžiais dalijasi Inga. Taip pat tą vakarą šefei teko galimybė pabendrauti ir apsikeisti kontaktais su geriausia pasaulio šefe Chantel Dartnall. Chantel Dartnall dirba Pietų Afrikoje esančiame restorane „Mosaic“.

Inga Turminiene su Joan Roca. Organizatorių nuotr.

Inga Turminiene su Joan Roca. Organizatorių nuotr.


Geriausių pasaulio šefų penkiasdešimtuke atsidūrė ir du Ingos Turminienės mokytojai bei mentoriai. Rasmus Kofoed, dirbantis Kopenhagos restorane „Geranium“, užėmė 8-ąją vietą – Inga „Geranium“ restorane stažavosi prieš kelerius metus. Taip pat ir restorano „The Greenhouse“ virtuvės vadas, prancūzas Arnaud Bignon, užėmė 48-ąją vietą. „IETI“ šefė Londone įsikūrusiame prancūziškos virtuvės restorane „The Greenhouse“ stažavosi dar šią vasarą.


the-best-chef-2017-76

Geriausi pasaulio šefai buvo atrinkti profesionalios komisijos, maisto blogerių bei „Facebook“ vartotojų balsais. Įdomu tai, jog balsuoti galimybę turėjo ir visi geriausiųjų 300-uke esantys šefai.

„Džiaugiuosi, kad mane įvertino profesionalai. Jei jie nusprendė, kad aš verta būti tarp trijų šimtų geriausių, reiškia, kad judu teisinga linkme, o man tai didžiulis motyvas toliau kurti ne tik vis geresnius patiekalus, bet ir tobulinti patį restoraną. Noriu, kad mūsų klientams kiekvieną kartą būtų malonu čia užsukti ir praleisti tas kelias nuostabias kasdienybės valandas“, – svajonėmis, o gal, veikiau, ateities tikslais dalijasi šefė Inga Turminienė.

Inga (kairėje) su nugalėtojais.

Inga (kairėje) su nugalėtojais.


Primename, kad prieš metus rengtuose VMG kulinariniuose apdovanojimuose restoranas „IETI“ pelnė apdovanojimą už eleganciją. Daugiau apie VMG kulinarinius apdovanojimus galite skaityti ČIA.

„Geriausio pasaulyje šefo“ apdovanojimų nugalėtojų sąrašą rasite ČIA

Naujausi įrašai

bottom of page