Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

„Katpėdėlė“: lyg valgytų visa Lietuva

Pilies g. lietuviškos virtuvės restorane „Katpėdėlė“ susiduria trys laikotarpiai: valstietiškas, bajoriškas ir sovietinis, todėl Vilniaus gastronomijos savaitei skirtas meniu buvo subalansuotas tiek mėgstantiems lietuvišką virtuvę, tiek norintiems praplėsti akiratį jos padangėse.

„Perskaičiau daug knygų, norėdamas sužinoti, kas ta lietuviška virtuvė. Ji tokia sunkiai suprantama ir įvairi, kad dalies bandytų patiekalų net nepatvirtinome – jie buvo skirti jau ne šiems laikams. Dabar ruošiame nuo to, ką valgydavo valstiečiai, iki to, ką šeimininkė ruošdavo pirmajam Lietuvos prezidentui Antanui Smetonai, ir vienas tų patiekalų yra bajoriška putpelė“, – pasakojo virtuvės šefas Algirdas Furmanavičius.

Valerijos Stonytės nuotr.

Virtuvės šefas Algirdas Furmanavičius. Valerijos Stonytės nuotr.


10 Eur bus patiekiama: šaltibarščiai su karštomis neluptomis bulvėmis, kastinys su kanapių sėklų branduoliais, bulvėmis, vėdarai (plonojoje žarnoje keptos plikytos bulvės, spirgučiai, grietinė) ir tradicinė duonos gira.

Šaltibarščiai su karštomis neluptomis bulvėmis.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Kastinys su kanapių sėklų branduoliais, bulvėmis.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Vėdarai (plonojoje žarnoje keptos plikytos bulvės, spirgučiai, grietinė).

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Tradicinė duonos gira.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


20 Eur bus patiekiama: tikra žemaitiška „cibulinė“ – silkės sriuba (kefyras, grietinė, česnakas, silkė), lietuviškai pagaminta silkė „matjė“ (svogūnai, juodos duonos trupiniai, keptos bulvės, grietinė), bajoriška putpelė su uogų padažu, morkomis, bulvytėmis ir spanguolių gira.

Tikra žemaitiška „cibulinė“ – silkės sriuba.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Lietuviškai pagaminta silkė „matjė“.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Bajoriška putpelė su uogų padažu, morkomis, bulvytėmis.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Spanguolių gira.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


„Katpėdėlės“ adresas: Pilies g. 8

Darbo laikas: I–VII – 10:00–00:00

Daugiau informacijos apie šį ir kitus restoranus, dalyvaujančius Vilniaus Gastronomijos savaitėje, ieškokite ČIA.

NE TIK RAGAUK, BET IR VERTINK