„Katpėdėlė“: lyg valgytų visa Lietuva
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

„Katpėdėlė“: lyg valgytų visa Lietuva

Pilies g. lietuviškos virtuvės restorane „Katpėdėlė“ susiduria trys laikotarpiai: valstietiškas, bajoriškas ir sovietinis, todėl Vilniaus gastronomijos savaitei skirtas meniu buvo subalansuotas tiek mėgstantiems lietuvišką virtuvę, tiek norintiems praplėsti akiratį jos padangėse.

„Perskaičiau daug knygų, norėdamas sužinoti, kas ta lietuviška virtuvė. Ji tokia sunkiai suprantama ir įvairi, kad dalies bandytų patiekalų net nepatvirtinome – jie buvo skirti jau ne šiems laikams. Dabar ruošiame nuo to, ką valgydavo valstiečiai, iki to, ką šeimininkė ruošdavo pirmajam Lietuvos prezidentui Antanui Smetonai, ir vienas tų patiekalų yra bajoriška putpelė“, – pasakojo virtuvės šefas Algirdas Furmanavičius.

Virtuvės šefas Algirdas Furmanavičius. Valerijos Stonytės nuotr.


10 Eur bus patiekiama: šaltibarščiai su karštomis neluptomis bulvėmis, kastinys su kanapių sėklų branduoliais, bulvėmis, vėdarai (plonojoje žarnoje keptos plikytos bulvės, spirgučiai, grietinė) ir tradicinė duonos gira.

Šaltibarščiai su karštomis neluptomis bulvėmis.

Valerijos Stonytės nuotr.


Kastinys su kanapių sėklų branduoliais, bulvėmis.

Valerijos Stonytės nuotr.


Vėdarai (plonojoje žarnoje keptos plikytos bulvės, spirgučiai, grietinė).

Valerijos Stonytės nuotr.


Tradicinė duonos gira.

Valerijos Stonytės nuotr.


20 Eur bus patiekiama: tikra žemaitiška „cibulinė“ – silkės sriuba (kefyras, grietinė, česnakas, silkė), lietuviškai pagaminta silkė „matjė“ (svogūnai, juodos duonos trupiniai, keptos bulvės, grietinė), bajoriška putpelė su uogų padažu, morkomis, bulvytėmis ir spanguolių gira.

Tikra žemaitiška „cibulinė“ – silkės sriuba.

Valerijos Stonytės nuotr.


Lietuviškai pagaminta silkė „matjė“.

Valerijos Stonytės nuotr.


Bajoriška putpelė su uogų padažu, morkomis, bulvytėmis.

Valerijos Stonytės nuotr.


Spanguolių gira.

Valerijos Stonytės nuotr.


„Katpėdėlės“ adresas: Pilies g. 8

Darbo laikas: I–VII – 10:00–00:00

Daugiau informacijos apie šį ir kitus restoranus, dalyvaujančius Vilniaus Gastronomijos savaitėje, ieškokite ČIA.

NE TIK RAGAUK, BET IR VERTINK

Fotografuok labiausiai patikusį Vilniaus gastronomijos savaitės patiekalą, siųsk nuotrauką su trumpu komentaru ir savo vardu bei pavarde į VMGonline.lt FB ir galbūt tu laimėsi specialius VMG prizus. Tas restoranas, kurio nuotraukų Vilniaus gastronomijos savaitės lankytojai atsiųs daugiausiai, gaus piniginį prizą – čekį, išleisti VMG paslaugoms.

Rink geriausią Vilniaus gastronomijos savaitės padavėją, siųsk jo vardą ir pavardę su trumpu komentaru į VMGonline.lt FB. Daugiausiai pagyrų sulaukęs padavėjas bus apdovanotas specialiu VMG prizu!

#gastronomijossavaitė #katpėdėlė #lietuviškavirtuvė #vilnius

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg