top of page

Karantino iššūkis priimtas – atsidaro vieno staliuko restoranas!


Sudėtingos sąlygos, įprastą gyvenimą sunkinančios aplinkybės kūrybingas asmenybes ne įspraudžia į kampą, o atvirkščiai įkvepia iššūkiams, atveria jų išradingumo čakras. Asmenybės ir idėjos nelieka nepastebėtos, gastropasaulyje taip pat.




Pasaulio žiniasklaida pastebėjo Vilnių, kuris, sušvelninus karantino dėl koronaviruso sąlygas, tapo viena didele lauko kavine. Taip pat pastebėjo ir porą iš Švedijos, kuri laukuose šalia savo namų gegužės 10 dieną atidarys unikalų pop up stiliaus vieno staliuko restoraną pavadinimu Bord for en”. Išvertus į lietuvių kalbą tai reiškia Staliukas vienam”.


Idėjos autoriai Rasmusas Perssonas ir Linda Karlsson. Pora gyvena Värmlande, maždaug už 350 kilometrų nuo Stokholmo ir jų restoranas yra vienas stalas ir viena kėdė atviroje atokioje pievoje. Daugiau vietų nėra. Nėra nei daugiau aptarnaujančio personalo, jei jokių laukiančių klientų: per dieną čia bus aptarnaujamas vienas svečias, kurį maistas pasieks nuo Rasmuso ir Lindos namų virtuvės lango iki pat staliuko ištempta virve. Visiškai saugu, jokio kontakto.


Idėjos autoriai sako siekiantys išvengti jausmo, kad valgantįjį kažkas stebi, todėl tikrai nebus nė vieno šios atrakcijos žiūrovo: „Tai sunkus metas daugumai mūsų. Vieni neteko mylimųjų, kiti darbų. Bord for en” yra galimybė pabūti pačiam su savimi, leisti laiką su savimi, išgyventi gražią solo patirtį”. Į klausimą, ar prie vieno staliuko leis susėsti ir pavakarieniauti karantiną kartu leidžiančiai įsimylėjėlių porai, Rasmusas ir Linda atsakė: Deja, ne”. Tai galimybė išskirtinai vienam. Vienas stalas ir viena kėdė yra kvietimas į unikalią solo patirtį, kai niekas netaršo jūsų minčių, tik vėjas.


Vieno staliuko ir vienos kėdės restoranas pievoje veiks iki rugpjūčio. Restorano meniu galite pavartyt ČIA. Įdomu tai, kad vizito kaina individuali, nes Lindos ir Rasmuso idėja yra suteikti galimybę kiekvienam, nepriklausomai nuo jo finansinės situacijos. Svečias sumokės tiek, kiek galės.





Parengta pagal CNN Travel" informaciją.


Naujausi įrašai

bottom of page