top of page

Karaliauja moliūgai: Alfo sriuba su burokėliais ir triušienos kukulaičiais apgaubs jaukumu


Kai į duris pasibeldžia ruduo, virtuvė dažnai pakvimpa ryškiaspalve moliūgų sriuba. Trečioje „Kulinarinis detektyvas“ laidoje VMG idėjinis lyderis Alfas Ivanauskas ruošė moliūgų sriubą su burokėliais ir triušienos kukulaičiais. Ši sriuba stebins ne tik nuostabiu skoniu, bet ir išvaizda. Ar esate matę dvispalvę moliūgienę, kuri primena vasarišką kokteilį, o paragavus apgaubia jaukumu?

Jums reikės:

300 g nuvalyto moliūgo

1 vid. dydžio svogūno

2 vid. dydžio bulvių

1 morkos

Aliejaus (kepti)

1 šaukštelio garstyčių grūdelių

1–2 skiltelių česnako (arba pagal skonį)

1,2 l vištienos sultinio

5–6 nevirtų krevečių

250 g šviežios smulkintos triušienos

Žiupsnelio maltos kalendros

Žiupsnelio druskos

Žiupsnelio juodųjų pipirų

Juodųjų sezamų (kukulaičiams apvolioti)

1 šaukšto liofilizuotų burokėlių

Šviežio baziliko lapelių (papuošti)

  1. Daržoves supjaustykite vid. dydžio netaisyklingos formos gabaliukais, dalį svogūno palikite kukulaičiams. Įpilkite aliejaus į storo dugno puodą, trumpai pakaitinkite ir suberkite daržoves, įberkite garstyčias. Kepkite maždaug 10–15 min. Suberkite smulkintą česnaką, dar kelias minutes pakepkite. Įpilkite sultinį ir virkite apie 20 min.

  2. Smulkiai supjaustykite likusį svogūną, krevetes. Sumaišykite su smulkinta triušiena, įberkite maltos kalendros, druskos, pipirų. Sumaišykite ir formuokite kukulaičius. Galite juos suverti ant iš anksto pamirkytų medinių iešmelių. Pabarstykite sezamų sėklomis ir šaukite į 190 °C iki orkaitę. Kepkite 20–25 min.

  3. Išvirusią sriubą sutrinkite, padalykite į dvi dalis. Į vieną įberkite liofilizuotų burokėlių ir išmaišykite. Sluoksniais supilkite į stiklines. Patiekite sriubą su kukulaičių iešmeliu, puoškite baziliko lapeliais.

Recepto vaizdo įrašą žiūrėkite ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page