Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Karališkai arbatėlei: žaliosios arbatos ir žaliųjų citrinų tinginys, patiekiamas su kiviais

Netikėtas nekepto skanėsto receptas. Tinginys, kurį patieksite su kiviais ir šalavijų lapeliais.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

8–10 asm.


Tinginiui pagaminti reikia:

  • 340 g trapių sausainių

  • 200 g sviesto

  • ½ –1 šaukšto „matcha“ žaliosios arbatos miltelių

  • 400 g sutirštinto saldinto pieno

  • 1–2 žaliųjų citrinų

  • 2 kivių

  • 20 g šviežio šalavijo arba mėtų (patiekti)

  • 1 žaliosios citrinos (patiekti)

  • žiupsnelio druskos

  1. Sausainius sutrupinkite giliame inde.

  2. Puode ištirpinkite sviestą, sumaišykite jį su sutirštintu pienu ir po truputį berkite žaliąją arbatą, vis paragaudami, kad nebūtų per kartu.

  3. Įmaišykite tarkuotas žaliųjų citrinų žieveles, įspauskite sulčių ir įberkite druskos.

  4. Gautą masę užpilkite ant sausainių ir gerai išmaišykite.

  5. Sudėkite masę į maistine plėvele išklotą pasirinktą indą ir laikykite šaldytuve, kol sustings.

  6. Patiekite apibarstę nuluptais ir smulkiais kubeliais pjaustytais kiviais, šalavijo lapeliais ir žaliosios citrinos skiltelėmis.


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg