AŠ Ikona vmgonline

Kalmarų, čoriso ir vynuogių troškinys


Kerniaus Pauliukonio nuotr.

6 asm.

Gaminimas 35 min.


Reikia:

  • 400 g kalmarų

  • 2 didelių svogūnų

  • 4 šviežių pomidorų arba 400 g konservuotų pomidorų savo sultyse

  • 1 raudonosios paprikos

  • 300 g besėklių žaliųjų vynuogių

  • 200 g čoriso dešros

  • 4 skiltelių česnako

  • Kelių šviežių lauro lapų

  • Druskos, pipirų

  • Žiupsnelio cukraus

  • Aliejaus (kepti)

1. Kalmarus nuplaukite ir supjaustykite žiedais. Svogūnus, pomidorus ir papriką supjaustykite smulkiais kubeliais. Vynuoges perpjaukite per pusę, o čoriso dešrą supjaustykite griežinėliais.

2. Keptuvėje apkepkite svogūnus ir papriką, sudėkite čoriso dešrą ir kalmarus. Šiek tiek paskrudinkite ir sudėkite peiliu kapotus pomidorus, traiškytas česnako skilteles ir lauro lapus. Paskaninkite troškinį druska, pipirais ir cukrumi.

3. Troškinkite apie 10 min. ir pabaigoje sudėkite vynuoges. Patiekite su skrudinta itališkos duonos riekele.

ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg