Kalakutienos vyniotinis itališku stiliumi
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Kalakutienos vyniotinis itališku stiliumi


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4-6 asm.

Gaminimas 40 min.

Kepimas 50-60 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 300 g ARVI šviežios kalakuto filė arba ARVI šviežių kalakuto krūtinėlių pjausnių

  • Žiupsnelio druskos

  • 300 g ARVI šviežio kalakuto šlaunelių mėsos faršo

  • 1 šaukšto pesto

  • 1 skiltelės česnako

  • 1–2 šaukštų vandens

  • 1 šaukštelio tarkuotos citrinų žievelės

  • 50–60 g špinatų lapų

  • 125 g mini mocarelos

Glajui:

  • 30 ml aliejaus

  • 1 šaukštelio pomidorų pastos

  • 1 šaukšto medaus arba cukraus sirupo

  • 1 šaukšto citrinų sulčių

1. Šviežią kalakuto filė supjaustykite taip, kad būtų plonas sluoksnis. Pasūdykite, uždenkite maistine plėvele ir pamuškite, kad mėsos sluoksnis būtų vienodo storio. Taip pat galite naudoti ir šviežius kalakuto krūtinėlių pjausnius.

2. Šviežią kalakuto šlaunelių mėsos faršą sumaišykite su pestu ir smulkintu česnaku, pasūdykite, įpilkite vandens ir suberkite citrinų žievelę, labai gerai išmaišykite.

3. Šviežios kalakuto filė lakštus sudėkite ant lentos, gausiai padėliokite špinatų lapų, ant jų sudėkite plonu sluoksniu paruoštą šviežią kalakuto šlaunelių mėsos faršą su pestu, per vidurį išdėliokite mini mocarelos rutuliukus. Viską suvyniokite ir užriškite.

4. Dėkite į skardelę ir šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Kepkite 20–25 min. ir pradėkite vyniotinį teptuku tepti glajumi. Jam pagaminti visus produktus, skirtus glajui, suplakite kartu.

5. Iš viso kepkite 50–60 min. Galite patiekti ir karštą, ir šaltą.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg