top of page

Kaip kepti kiaulienos kepsnį, kad būtų pavydėtinai sultingas

Mėgstate kepsnius, bet nepavyksta iškepti sultingo? Virtuvės šefas Alfas Ivanauskas dalijasi trumpai marinuoto nugarinės kepsnio receptu ir patarimais, kaip iškepti jį tobulą – skanų ir sultingą.


kiaulienos kepsnys, receptas
VMG nuotr.


Kiaulienos nugarinės kepsniui pagaminti reikia:

kiaulienos kepsnys, receptas
VMG nuotr.


4–6 asm.

  • 1 kg kiaulienos nugarinės be kaulo 200 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės juostelėmis įvairių šakninių daržovių (morkų, saliero šaknies, svogūnų, česnako, įvairiaspalvių morkų) 150 g briuselinių kopūstų (nebūtina) 3 šaukštų aliejaus kelių šakelių šviežio čiobrelio ½ nedidelio džiovinto baravyko druskos, pipirų

Marinatui:

  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus 1 šaukšto saldžiosios paprikos 1 šaukšto kmynų ½ šaukšto maltos kalendros 1 šaukšto rožinių pipirų 1 šaukšto lengvai grūstų garstyčių sėklų druskos, juodųjų pipirų (pagal skonį)

1.  Visus marinatui skirtus ingredientus užpilkite aliejumi ir gerai išmaišykite.

2.  Paruoštu marinatu iš visų pusių įtrinkite kiaulienos nugarinę, uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą, kad marinuotųsi per naktį. Pasūdykite, pagardinkite pipirais.

3. Išmarinuotą mėsą apdenkite šoninės juostelėmis, galite jas supinti, kad atrodytų dailiau.

4. Daržoves nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sumaišykite su aliejumi, šviežiais čiobreliais bei druska. Paskirstykite skardoje, išklotoje sviestiniu popieriumi, kartu su mėsa.

5. Šaukite į orkaitę, nustatykite nugarinės kepimo funkciją arba 180 laipsnių ir kepkite su į mėsą įbestu termometru, nustatę 65–70 laipsnių temperatūra.

6.  Kepkite apie valandą arba tol, kol kepinio vidus pasieks reikiamą temperatūrą.

7.  Patiekite su nuo daržovių ir mėsos susidariusiu padažu. Ant viso patiekalo užtarkuokite džiovinto baravyko.


kiaulienos kepsnys, receptas
VMG nuotr.


kiaulienos kepsnys, receptas
VMG nuotr.

kiaulienos kepsnys, receptas
VMG nuotr.


Alfo patarimai:


Maisto termometras. Pravartu jį turėti, nes, pavyzdžiui, kiaulienos tikrai nereikia kepti iki 100, 90 ar 80 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Norint, kad mėsa būtų sultinga, pakaks 65–70 laipsnių – taip valgysite sultingą kepsnį, o ne ieškosite padažo, kad būtų lengviau sukramtyti.

Rūkytos šoninės juostelės ne tik suteiks dar daugiau sulčių mėsai, bet jomis apklotas kepsnys atrodys šventiškiau.

Baravykų pudra. Šis prieskonis suteikia miško kvapą ir žadina apetitą, tad nebijokite eksperimentuoti su baravykų pudra gamindami ir kitus patiekalus.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page