Kaip kepti kiaulienos kepsnį, kad būtų pavydėtinai sultingas
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Kaip kepti kiaulienos kepsnį, kad būtų pavydėtinai sultingas

Virtuvės eksperimentatorius Alfas Ivanauskas dalijasi prisiminimais – nuo vaikystės yra įpratęs, jog kiaulienos kepsnys visada būna sausas. Idant to išvengtų, šeimininkės naudodavo įdarą. „Šįkart mano tikslas – iškepti visą nugarinės kepsnį be jokio įdaro ir įrodyti, kad jis gali būti nesausas ir labai skanus“, – tikslą sau kelia Alfas.

Įgyvendindamas šį iššūkį, jis pasirinko orkaitės termometrą, kuris automatiškai nustato, ar mėsa jau iškepusi. „Atsiminkite, kad kiaulienos tikrai nereikia kepti iki 100, 90 ar 80 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Norint, kad mėsa būtų sultinga, pakaks 65–70 laipsnių – taip valgysite sultingą kepsnį, o ne ieškosite padažo, kad būtų lengviau sukramtyti. Rūkytos šoninės juostelės padės kepsniui atrodyti šventiškiau“, – patarimais dalijasi kulinaras.

Valerijos Stonytės nuotr.


Kiaulienos kepsnį jis pagamino nemarinavęs ir vos per kelias minutes. „Tą patį net šiandien galite padaryti ir jūs. Beje, prieskoniams parinkau kmynus ir garstyčias, kurios kepdamos ir išsiskiriant iš šoninės sultims kepsniui suteiks gardaus aromato bei skonio. Finalinis akordas – ant viso kepsnio ir daržovių užtarkuoti džiovintų baravykų. Šis prieskonis suteikia miško kvapą ir žadina apetitą, tad nebijokite eksperimentuoti su baravykų pudra gamindami ir kitus patiekalus“, – sako Alfas.

Ingredientai patiekalui (4–6 asmenims):

Valerijos Stonytės nuotr.


1 kg kiaulienos nugarinės be kaulo 200 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės juostelėmis įvairių šakninių daržovių (morkų, saliero šaknies, svogūnų, česnako, įvairiaspalvių morkų) 150 g briuselinių kopūstų (nebūtina) 3 šaukštų aliejaus kelių šakelių šviežio čiobrelio ½ nedidelio džiovinto baravyko druskos, pipirų

Ingredientai marinatui:

4 šaukštų alyvuogių aliejaus 1 šaukšto saldžiosios paprikos 1 šaukšto kmynų ½ šaukšto maltos kalendros 1 šaukšto rožinių pipirų 1 šaukšto lengvai grūstų garstyčių sėklų druskos, juodųjų pipirų (pagal skonį)

Gaminimas:

1.         Visus marinatui skirtus ingredientus užpilkite aliejumi ir gerai išmaišykite.

2.         Paruoštu marinatu iš visų pusių įtrinkite kiaulienos nugarinę, uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą, kad marinuotųsi per naktį. Pasūdykite, pagardinkite pipirais.

3.         Išmarinuotą mėsą apdenkite šoninės juostelėmis, galite jas supinti, kad atrodytų dailiau.

Valerijos Stonytės nuotr.


4.         Daržoves nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sumaišykite su aliejumi, šviežiais čiobreliais bei druska. Paskirstykite skardoje, išklotoje sviestiniu popieriumi, kartu su mėsa.

Valerijos Stonytės nuotr.


5.         Šaukite į orkaitę, nustatykite nugarinės kepimo funkciją arba 180 laipsnių ir kepkite su į mėsą įbestu termometru, nustatę 65–70 laipsnių temperatūra.

Valerijos Stonytės nuotr.


6.         Kepkite apie valandą arba tol, kol kepinio vidus pasieks reikiamą temperatūrą.

Valerijos Stonytės nuotr.


7.         Patiekite su nuo daržovių ir mėsos susidariusiu padažu. Ant viso patiekalo užtarkuokite džiovinto baravyko.

#orkaitė #kepsnys #termometras #kauliena #sultingas #baravykai

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg