top of page

Kaip Japonija atkeliavo į Rygą

Keliaudami po Baltijos šalis savo žvilgsnį nukreipėme tik į ilgesnį laiką veikiančius restoranus, kavines ir barus. Tačiau restoranas „COD“ Rygoje tapo viena iš išimčių. Mums lankantis čia viskas buvo dar labai šviežia, tačiau negalėjome likti abejingi idėjai ir jos įgyvendinimui.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


„COD“ yra pirmasis japoniško grilio restoranas Latvijoje – taip jie save pristato patys. Tačiau neabejokite – ne tik Latvijoje, bet ir visose Baltijos šalyse, o gal net ir plačiau. Autentiška japonų virtuvė elegantiškai pritaikyta šiuolaikiniam vartotojui. Visos virtuvės ašis – japoniško grilio patiekalai. Žinoma, čia galite paragauti ir sakės ar Japonijos įkvėptų kokteilių, kurie yra preciziškai priderinti prie meniu. O sušių ir sašimių gerbėjai taip pat nenusivils – restorano įkūrėjai jiems meniu skyrė atskirą vietą.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Jau įėjus į vidų akį patraukia dekoras, apibūdinamas vienu žodžiu – grynumas. Ir jis nuosekliai pereina nuo interjero dekoro iki meniu, ir atvirkščiai. Paprastumas, aiškios linijos, subtilios detalės, išskirtiniai medžio darbai ir natūralios medžiagos sukuria išskirtinį ryšį tarp jūsų laukiančios kulinarinės kelionės ir aplinkos.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Kainos

Užkandžiai: 8,50–15 Eur

Grilius: 4,50–25 Eur

Suši: 10–16 Eur

Desertai: 6,5–9 Eur

Kokteiliai: 8–11 Eur

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Daugiau skanių vietų, kurias verta aplankyti Baltijos šalyse, rasite knygoje „99 Places of Taste in the Baltics“. Nežinantiems primename, kad trečius metus iš eilės geriausiu pasaulyje pripažinto VMG kulinarinio žurnalo leidėjai inicijavo išskirtinį projektą – pristatyti Baltijos šalių gastronominį pasaulį, apie kurį iki šiol plačiuoju mastu buvo mažai žinoma. To rezultatu tapo VMG kulinariniuose apdovanojimuose pristatyta knyga, kurioje parengti reportažai iš 99 skaniausių vietų Baltijos šalyse, tarp kurių – geriausi ir įdomiausi restoranai, barai, kavinės. Kiekvienai šaliai atstovauja 33 vietos. Knyga parengta anglų kalba.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Naujausi įrašai

bottom of page