top of page

Kaip iš „nedaug" padaryti labai „daug": naminio jogurto receptas


Vasarą ypač norisi gaivios rūgštelės: pusryčiams dažniau renkamės ne šiltą košę, o jogurtu užpiltus dribsnius ar granolą arba tiesiog jogurtą su vaisiais ir uogomis. Jeigu mėgstamo jogurto šaldytuve liko nedaug, neskubėkite į parduotuvę. Su „nedaug" galima lengvai ir greitai pasigaminsite daug naminio jogurto!


Unsplash.com nuotr.


Reikia:

  • Pieno

  • Natūralaus jogurto likučio


  1. Pakaitinkite pieną iki 41–42 °C. Jei neturite termometro, užpilkite šaukštelį pieno ant vidinės dilbio pusės – turi būti karšta, bet pakenčiama.

  2. Sumaišykite pieną su natūraliu jogurtu santykiu 5:1, uždenkite, apklokite ir laikykite šiltai. Maždaug po 10–12 val. jau bus jogurtas.

  3. Atšaldykite ir galima valgyti.

  4. Puodelį raugo iš karto atidėkite kitam kartui.


Jei norite pasigaminti graikišką jogurtą, natūralų jogurtą supilkite į sūrmaišį ir palikite 5–6 val. nuvarvėti. Turėkite omenyje, kad iš 1 l natūralaus jogurto išeis apie 400 ml graikiško jogurto.


IŠBANDYKITE:



Sėkmės ir skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page