top of page

Kaip įsimylėti baklažaną? Apdeginti, nulupti ir paversti skaniausia užtepėle!



Reikia:

  • 1 vidutinio baklažano

  • Ryšelio įvairių prieskoninių žolelių

  • 2 skiltelių česnako

  • 15–20 g sviesto

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

  • Šviežiai grūstos SANTA MARIA akmens druskos

  • Šviežiai grūstų SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

  • Lavašo traškučių (patiekti)

1. Uždėkite baklažaną ant atviros ugnies – tai galima padaryti ant dujinės viryklės degiklio arba kepsninėje.

2. Kepkite vis pavartydami, kol baklažanas suminkštės, o odelė apdegs. Stebėkite, kad baklažanas tolygiai keptų, tad vis pavartykite.

3. Iškeptą minkštą baklažaną nulupkite (neataušinkite, jis turi likti karštas), minkštimą supjaustykite. Smulkiai supjaustykite prieskonines žoleles ir česnaką. Sumaišykite žoleles, česnaką ir baklažaną, įdėkite sviesto ir pašlakstykite aliejumi. Pabarstykite šviežiai grūsta SANTA MARIA akmens druska ir pipirais.

4. Patiekite su lavašo traškučiais.

SVARBU! Baklažanas turi labai gerai iškepti, priešingu atveju jis bus neskanus.

Lavašo traškučiams lavašą rankomis įtrinkite aliejumi ir supjaustykite norimos formos gabaliukais. Kepkite orkaitėje, kol pasidarys traškūs.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page