Kadagiuose marinuotos stintos

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Kadagiuose marinuotos stintos


    Reikia:

    • 3 stintų

    • 1 šaukštelio manų kruopų

    • 1 šaukštelio miltų

    • 1 šaukšto aliejaus

    Marinatui:

    • 100 ml vandens

    • 50 ml džino

    • 2 kadagio šakelių

    • druskos, pipirų

    Padažui:

    1. Grietinės su kiaušiniu:

    • 1 šaukšto grietinės

    • 1 kiaušinio trynio

    • druskos, pipirų

    2. Grietinės su žolelėmis:

    • 1 šaukšto grietinės

    • žiupsnelio krapų

    • žiupsnelio svogūno laiškų

    • druskos, pipirų

    Papuošimui:

    • 2 ridikėlių

    • Sūrio traškučiams:

    • 30 g kietojo sūrio


    1. Stintas išvalykite, pagardinkite druska, pipirais. Apvoliokite miltų ir manų mišinyje ir iškepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.

    2. Iš marinatui skirtų produktų išvirkite marinatą, atvėsinkite.

    3. Keptas stintas užpilkite šaltu marinatu ir marinuokite valandą (galima ir ilgiau).

    4. Padažui: 1. Kiaušinio trynį pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su grietine, druska ir pipirais. 2. Grietinę, svogūno laiškus, krapus, druską ir pipirus sutrinkite virtuvinio kombaino inde iki vientisos masės.

    5. Supjaustykite ridikėlius, nuplikykite (suberkite kelioms sekundėms į verdantį vandenį). Tada apkepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.

    6. Sūrio traškučiams: per smulkią tarką sutarkuokite kietąjį sūrį. Plonu sluoksniu suberkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dėkite kepti į 200 °C orkaitę. Kepkite apie 5 min. Atvėsinkite ir sulaužykite.

    7. Į lėkštę sudėkite marinuotas stintas, pagardinkite paruoštais padažais, papuoškite ridikėliais ir sūrio traškučiais.

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg