AŠ Ikona vmgonline

Kad skanu taptų skaniau: padažai koldūnams

Ne vien sviestu ir grietine gyvi" koldūnai. Skirtingi padažai suteiks jiems naujų skonių. Išbandykite bent jau šiuos keturis:


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


Moliūgų padažas


400 ml padažo

Gaminimas 30 min.


Reikia:

  • 400 ml sultinio

  • 1 šaukštelio džiovintų petražolių

  • 1 šaukštelio džiovintų peletrūnų

  • Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių

  • 30 g miltų

  • 30 g sviesto

  • 200 g moliūgų tyrės

  • Žiupsnelio druskos

  • Kelių „tabasco“ padažo lašelių


  1. Sultinį užvirinkite kartu su žolelėmis ir paprikomis.

  2. Miltus pakepinkite svieste, kol gražiai pagels. Plona srovele, nuolat maišydami, pilkite verdantį sultinį į miltų ir sviesto mišinį (roux).

  3. Kaitinkite, kol užvirs, ir virkite dar 7–10 min.

  4. Pabaigoje sudėkite moliūgų tyrę, užvirinkite. Baigdami virti įberkite druskos ir įpilkite „tabasco“.



Jogurtinis padažas su feta ir žolelėmis


Unsplash.com nuotr.

~400 g padažo

Gaminimo laikas 10 min.


Reikia:

  • 200 g graikiško jogurto

  • 100 g fetos

  • 1 skiltelės česnako

  • Nedidelio ryšelio laiškinių česnakų

  • Nedidelio ryšelio krapų

  • Kelių šakelių petražolių

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio druskos


  1. Sutrinkite jogurtą su feta.

  2. Česnako skiltele gerai patrinkite indą, kuriame laikysite padažą.

  3. Smulkiai supjaustykite žalumynus ir sumaišykite su jogurto bei sūrio mase. Jei reikia, pasūdykite ir įpilkite porą šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus.



Baltasis padažas su obuoliais


Unsplash.com nuotr.


500 ml padažo

Gaminimas 30 min.


Reikia:

  • 400 ml pieno

  • Tarkuoto muskato riešuto

  • 200 g obuolienės be cukraus arba keptų obuolių

  • 40 g miltų

  • 40 g sviesto

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukšto krienų


  1. Pakaitinkite pieną kartu su prieskoniais ir jį atidėkite 10–15 min. Perkoškite.

  2. Obuolienę pertrinkite per sietelį, kad būtų tolygi masė.

  3. Miltus pakepinkite svieste, kol gražiai pagels.

  4. Plona srovele, nuolatos maišydami, pilkite pieną į miltų ir sviesto mišinį (roux). Kaitinkite, kol užvirs, ir virkite dar 7–10 min.

  5. Baigdami virti sudėkite obuolių tyrę ir krienus, viską gerai išmaišykite. Jei reikia, pasūdykite.


Žalioji salsa


Unsplash.com nuotr.

500 ml padažo

Gaminimas 20 min.


  • 1 žaliosios paprikos

  • 1 žalio obuolio

  • Ryšelio petražolių

  • Ryšelio kalendrų

  • Ryšelio mėtų

  • 2 žaliųjų aitriųjų paprikų

  • 1 žaliosios citrinos sulčių

  • Gabalėlio žaliosios citrinos žievelės

  • 50 ml obuolių acto

  • 100 ml aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • Medaus arba cukraus (pagal skonį)


  1. Visus ingredientus sudėkite į trintuvo indą ir sutrinkite. Ypač patiks tiems, kas koldūnus valgo su actu.


Skanaus!


ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg