top of page

Joninių agurkai: netikėtos Alfo idėjos

Savaitgalį kursime laužus, į pievas ir prie upių šaltkrepšiuose nešimės vaišes – švęsime lietuvių taip mėgstamas Jonines.

Tai puiki proga pasigaminti šį tą ne tik tradiciškai skanaus, bet ir kiek įdomesnio! Atraskite Alfo rekomenduojamus derinius ir agurkų ruošimo būdus!


Ką gaminti iš agurkų. Alfo Ivanausko patarimai
VMG nuotr.

Agurkai ir citrina. Agurkai labai mėgsta krapus ir citrinas. Plonais griežinėliais supjaustykite kelis agurkus, užberkite saują smulkintų krapų, gardinkite žiupsniu druskos, cukraus, šaukštu baltojo vyno arba obuolių acto, citrinos sultimis ir smulkintomis keliomis česnako skiltelėmis. Viską gerai išmaišykite ir palikite 15 minučių pasimarinuoti. Neatsivalgomas pagardas prie grilio kepsnių!


Agurkų salotos, Alfo Ivanausko receptas
VMG nuotr.

Agurkai ir sojos padažas. Šis derinys tobulai tinka prie grilio ir azijietiškų patiekalų trumpavaisius agurkus supjaustykite išilgai į keturias dalis, lengvai pamuškite, pagardinkite česnaku, šviežiu imbieru, čili pipirais ir keliais šaukštais sojos padažo.


Gruzdinti agurkai. Marinuotus agurkėlius pagruzdinkite ir patiekite su padažu. Netikėtas gaivus ir traškus užkandis, kuris nepaliks abejingų. Receptą rasite čia.


traškūs marinuoti agurkai, Alfo Ivanausko receptas
VMG nuotr.

Šaltibarščiai. Nepamirškite įprastų šaltibarščių paskaninti ir keliais marinuotais agurkėliais. Jie suteiks dar sodresnį ir charakteringesnį skonį.


Agurkai ir ryžiai. Nuostabus garnyras prie keptos vištienos, žuvies (ir orkaitėje, ir ant laužo, ir grilyje) ar azijietiškų stiliaus patiekalų Agurkinių ryžių receptą rasite čia.


Agurkiniai ryžiai, Alfo Ivanausko receptas
VMG nuotr.

Agurkai ir ikrai. Trumpavaisius agurkus supjaustykite išilgai, nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu, užtepkite tepamojo varškės sūrelio ir pagardinkite upėtakio ar kitais ikrais, pabarstykite orkaitėje paskrudintais juodos duonos trupinėliais. Įdomus ir skanus užkandis vietoje įprastų sumuštinukų su lašiša.


Agurkų uogienė. Iš agurkų galite išvirti net uogienę. Ne tik agurkais, bet ir agurkų uogienėmis garsėja Kėdainiai! Agurkus virkite kaip paprastas uogas, tik svarbu naudoti DANSUKKER uogienių arba marmelado cukrų. nes šio cukraus dėka uogas ar agurkus virti reikia vos dešimt minučių – tai išsaugomas natūralesnis ingredientų skonis ir kitos savybės. Agurkų uogienė labai tinka prie varškės sūrio.


Agurkų ledukai. Ilgavaisius agurkus supjaustykite pusės centimetro storio griežinėliais, dėkite į šaldymo kamerą, užšaldykite. Gardinkite ir vėsinkite jais naminius limonadus, lengvus vasariškus kokteilius ir stalo vandenį. Be to, Pamenu, mano mama agurkų ledukais lepindavo ir tonizuodavo veido odą!


Agurkų limonadas, Alfo Ivanausko receptas
VMG nuotr.


Agurkai, braškės ir mėtos su medumi. Visi esame valgę agurkus su medumi. Bet pabandykite valgyti į medų mirkydami tai agurką, tai mėtą, tai braškę. Žongliruokite šiais skoniais – jie vienas kitą labai gaiviai papildo!


Alfas Ivanauskas
VMG nuotr.

Skanaus!







Naujausi įrašai

bottom of page