Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Jau pasiilgote? Apelsinų sultyse marinuota silkė su paprikomis ir juodos duonos skrebučiais

Nei Kūčios, nei Kalėdos, bet silkės kartais imame ir užsimanome. Gaivaus, spalvoto ir duona kvepiančio silkės patiekalo receptas.


Kerbiaus Pauliukonio nuotr.

4 asm.


Silkės patiekalui pagaminti reikia:

  • 240 g silkės filė

  • 3 apelsinų

  • 150 g juodos duonos

  • 1 rausvojo svogūno

  • 300 g keptų marinuotų paprikų

  • 100 g mėgstamų salotų

  • 160 g tuno gabaliukų aliejuje

  • šlakelio šviežiai spaustų citrinos sulčių

  • šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • druskos, juodųjų pipirų

  1. Silkės filė apibarstykite tarkuota apelsinų žievele ir užpilkite šviežiai spaustomis apelsinų sultimis. Uždenkite ir palikite marinuotis bent 8 val.

  2. Duoną supjaustykite, šiek tiek paskrudinkite ir sulaužykite smulkiais gabalėliais.

  3. Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais, paprikas – kubeliais.

  4. Nukoškite tuną ir lėkštėje sumaišykite su pjaustytomis daržovėmis ir žalumynais.

  5. Pagardinkite citrinos sultimis, druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi.

  6. Ant viršaus išdėliokite pjaustytos marinuotos silkės gabaliukus.



ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg