top of page

Ištikimi restorano „Dublis“ gerbėjai nustebs: jis atsinaujino, ir smarkiai!

Jau kurį laiką restorano „Dublis“ lankytojai Vilniaus Trakų gatvėje tik paklibindavo durų rankeną ir nueidavo kas sau, nes jos buvo užrakintos, o skelbimas ant durų įspėjo, kad vyksta atsinaujinimo darbai. Nors buvo svarstančių, kad su restorano atnaujinimu reikalai užtruks, kaip su legendiniu Vilniaus gatvės remontu, iš tiesų „Dublis“ atvėrė duris ir pasiūlė netikėtą, o kartu labai paprastą naujovę.

Restorano "Dublis" nuotr.

Restorano „Dublis“ nuotr.


Nuo šiol restoranas siūlys visos dienos meniu. Restorano svečiai galės rinktis iš skirtingų pusryčių pasiūlymų ir gurmaniškų sumuštinių meniu, o pietums ir vakarienei bus siūlomas „a la carte“ meniu. Naujieji „Dublio“ patiekalai sukurti kartu su garsaus danų virtuvės šefo Clauso Meyerio komanda.


17_Dublis

„Tapome demokratiškesni. Šiandien restoranai visame pasaulyje siekia būti arčiau savo klientų, arčiau produktų tiekėjų, arčiau tos vietos, kurioje jie veikia. Mūsų siekis – plėtoti vietinę maisto kultūrą ir išnaudoti tuos unikalius dalykus, kurių nerasite niekur kitur pasaulyje. Tuo pačiu metu norime restorano svečiams suteikti galimybę mėgautis aukšto lygio virtuvės patiekalais ištisą dieną, todėl nuo šiol, užsukę į restoraną bet kuriuo dienos metu, jie ras atitinkamam metui skirtą meniu“, – teigia restorano „Dublis“ bendraturtis Nielsas Peteris Pretzmannas.

Restorano "Dublis" nuotr.

Restorano „Dublis“ nuotr.


Nuo šiol „Dublis“ duris atvers nuo ankstyvo ryto ir dienos pradžioje į restoraną užsukusiems svečiams siūlys rinktis iš pusryčių meniu, kuriame yra klasikinių pusryčių, taip pat „Dublio“ ir „new nordic“ pusryčių pasiūlymai. Pageidaujant bus galima pasirinkti ir atskirus pusryčių patiekalus bei pusrytinius skanėstus, įskaitant prancūzišką ragelį, bandelę su cinamonu ar traškią duonelę „knækbrød“ su sūrio kremu.

Restorano "Dublis" nuotr.

Restorano „Dublis“ nuotr.


Dar viena naujovė – skandinaviško stiliaus sumuštiniai „smørrebrød“, kuriuos dienos metu bus galima užsisakyti iš „Dublio“ sumuštinių baro. Pasirinkimui siūloma net keliolika skirtingų gurmaniškų sumuštinių su rūkyta lašiša, sūdyta jautiena, kiaulienos nugarine, marinuota silke ir kitais produktais.

Restorano "Dublis" nuotr.

Restorano „Dublis“ nuotr.


Vėlesniu dienos metu į restoraną užsukę svečiai galės rinktis ir iš įprasto „a la carte“ meniu, kuriame galima rasti šaltų užkandžių, sriubų, karštų patiekalų ir desertų. Taip pat bus galima pasirinkti iš kelių virtuvės šefo atrinktų ir suderintų patiekalų, prie kurių „Dublio“ komanda padės užsisakyti pageidaujamą gėrimo rūšį.

Restorano "Dublis" nuotr.

Restorano „Dublis“ nuotr.


Šie restorano „Dublis“ pokyčiai susiję su praėjusių metų rudenį paskelbta partneryste su C. Meyeriu ir jo komanda. Tuo metu šalies sostinėje viešėjęs garsus virtuvės šefas teigė, kad jo tikslas prisidėti kuriant tokį restoraną, kuris padėtų skleistis vietos virtuvei ir formuotų lietuvišką kulinarinę kultūrą.

Naujoji restorano „Dublis“ veiklos kryptis paremta prieš gerą dešimtmetį progresyvių Danijos virtuvės šefų, tarp kurių buvo C. Meyeris ir tuometis jo partneris restorano „Noma“ įkūrėjas René Redzepi, suformuluotu naujuoju Šiaurės šalių virtuvės manifestu („New Nordic Food Manifesto“).

Restorano "Dublis" nuotr.

Restorano „Dublis“ nuotr.


Pagrindiniai „new nordic“ manifesto akcentai – šviežias, sveikas ir autentiškas maistas, kurio skiriamasis bruožas yra vietiniai, atitinkamą sezoną atspindintys produktai. Būtent šie principai padėjo Šiaurės šalių virtuvėms pelnyti pripažinimą visame pasaulyje.

Naujausi įrašai

bottom of page