top of page

Garnyrai, verti pagrindinio patiekalo vardo

Turbūt sutiksite, kad dažniausiai visoje patiekalų rikiuotėje laukiamiausias būna pagrindinis patiekalas. Sultingas kepsnys, tobulai susluoksniuotas burgeris ar sūryje besimaudanti lazanija… Jau tysta seilė? O ar galite įsivaizduoti garnyrus, savo skoniu nenusileidžiančius pagrindiniams patiekalams? Garantuojame, išmėginę šiuos – nenusivilsite!

Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.


RYŽIAI

Šie įvairiaspalviai grūdeliai, ko gero, dažni svečiai daugelio maisto racione. Naudingi dėl turimų proteinų, mineralinių medžiagų, vitaminų bei skaidulų, ryžiai ypač mėgstami ir norinčių padailinti kūno linijas, mat visai neturi sočiųjų riebalų rūgščių. Ir jūs simpatizuojate ryžiams, bet trūksta naujų idėjų? Mes galime jums padėti!


GRIKIAI

Dėl savo vertingų savybių grikiai užima garbingą vietą mitybos piramidėje. Net jei ir nenorite žvilgtelėti į jų pusę, nes mintyse tuoj šmėsteli pabodusios grikių košės vaizdinys, šios maistingos kruopos neabejotinai vertos dar vieno šanso. Siūlome receptus, kurie garantuos grikiams vietą ant jūsų stalo.


DARŽOVĖS

Žalios, geltonos, oranžinės, raudonos, juodos ar baltos – kuo daugiau daržovių, tuo geriau! O kad jau vasaros sezonas toks dosnus siūlomų daržovių įvairove, galima nieko nelaukti ir išbandyti greitai paruošiamus, sveikus ir skanius šių gamtos gėrybių derinius.

Naujausi įrašai

bottom of page