AŠ Ikona vmgonline

Itališkas troškinys su alyvuogėmis


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Troškinimas 20 min.


Reikia:

  • 1 svogūno

  • 2 skiltelių česnako

  • Žiupsnelis rudojo cukraus

  • Aliejaus (kepti)

  • 4 saldžiųjų paprikų

  • 1 aitriosios paprikos

  • 1 šaukštelio džiovinto raudonėlio

  • 100 ml pomidorų tyrės

  • Saujos juodųjų alyvuogių be kauliukų

  • Žiupsnelio druskos

  • 350 g makaronų

  • Petražolių (patiekti)

1. Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną, susmulkinkite česnaką ir sumaišykite su cukrumi. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir trumpai pakepkite svogūną su česnaku.

2. Supjaustykite paprikas. Į keptuvę su svogūnu ir česnaku suberkite paprikas. 1–2 min. kepkite didelėje kaitroje, po to sumažinkite kaitrą.

3. Suberkite raudonėlį, supilkite pomidorų tyrę, uždenkite ir kaitinkite dar 10–15 min. Jei reikia – papildykite dar daržovių sultinio.

4. Pabaigoje peiliu sutraiškykite alyvuoges ir jas suberkite į troškinį. Jei reikia, pagardinkite druska. Patiekite su makaronais ir apibarstę petražolėmis.

ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg