top of page

Ir to tikrai nebuvo: į Lietuvą žengia pasaulinė kulinarinių nuotykių platforma „TastePlease“!

Šiame be proto skubančiame amžiuje, kai vis mažiau laiko skiriame ilgoms vakarienėms ir prasmingiems pokalbiams, danų šefas ir verslininkas Frankas Lantzas, rodos, rado mus išlaisvinančią išeitį. Pasitelkęs tas pačias technologijas jis sukūrė naują internetinę platformą „TastePlease“, kurios tikslas – suburti žmones netikėtam nuotykiui. Užsiregistravusieji galės atverti savo namų duris bei pakviesti nepažįstamuosius vakarienės arba patys tapti svečiais ir taip užmegzti naujas pažintis. Po sėkmingos ir daug populiarumo sulaukusios pradžios naujovė jau žengia ir į Lietuvą!

Platforma, pradėjusi veikti vos metų pradžioje, jau buria maisto entuziastus iš viso pasaulio ir žada pasiekti net tolimąją Australiją:

„Kadangi esame danų kompanija, natūralu, kad daugiausiai renginių kol kas turėjome Kopenhagoje. Tačiau mūsų ateinančių vakarienių sąraše taip pat yra tokios šalys kaip Graikija, Olandija, Australija, Šveicarija bei Belgija. Rugpjūčio pradžioje pirmoji „TastePlease“ gastronominė kelionė įvyks ir Lietuvoje, Vilniuje“, – pasakojo projekto viešųjų ryšių vadybininkė Eglė Mockevičiūtė.

„TastePlease“ nuotr.

„TastePlease“ nuotr.


Kaip atrodo tokios vakarienės? Renginio šeimininkui būna suteikiama visiška kūrybinė laisvė – tai gali būti ir veganiškas pirmadienis, ir rožinio vyno popietė parke. Ir, kad ir koks būtų svarbus maistas, kuriuo mėgautis yra susirenkama, spėta pastebėti, kad dalyvauti vakarienėse žmones labiausiai skatina socialinis aspektas. Kartu tai ir paskatina išdrįsti atsisėsti prie nepažįstamojo stalo.

F. Lantzas pabrėžia, kad vakarienės gali būti ne tik malonus laisvalaikio praleidimo būdas, bet ir edukacinis užsiėmimas, mokantis pažinti skirtingas pasaulio virtuves:

„Įsivaizduokite save keliaujantį po Tailandą ir ragaujantį egzotiškus patiekalus pas draugiškus vietinius ar skanaujantį itališką tiramisą, pagamintą Venecijoje, šeimininkės svetainėje. Ar galėtumėte pagalvoti apie geresnį būdą pažinti šalį ir jos maisto kultūrą?“ – tokią startuolio ateitį piešia idėjos sumanytojas.

screens-tp-macbooks

„TastePlease“ nuotr.


Internetinėje platformoje vartotojai be vakarienių rengimo taip pat gali sekti kitų narių naujienas bei patys dalytis savo maisto nuotraukomis, įrašais apie įspūdžius iš dalyvautų renginių ar netgi susikurti savo maisto tinklaraštį.

Sparčiai augantis „TastePlease“ startuolis jau pritraukė vartotojų iš 90 skirtingų pasaulio šalių. Šiuo metu platforma veikia anglų kalba, tačiau greitai bus pasiekiama 14 skirtingų kalbų, įskaitant ir lietuvių. Užsiregistruoti svetainėje galima nemokamai, o mokama yra už lankomas vakarienes.

Naują platformą pristatantį vaizdo įrašą galite žiūrėti čia:


Naujausi įrašai

bottom of page