top of page

Ir šventei, ir kasdienai: žaliosios brusketos su rūkyta žuvimi, žirneliais ir mėtomis


Brusketos su rūkyta žuvimi, VMG receptai
Šarūno Jaskutėlio nuotr.


Reikia:

  • 4–6 riekelių čiabatos arba kitos tinkančios skrudinti duonos

  • Alyvuogių aliejaus (pašlakstyti)

  • 100 g žaliųjų žirnelių

  • 50 g majonezo

  • 100 g kreminio sūrelio

  • 1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių

  • Citrinos sulčių (pagal skonį)

  • 100–150 g karštai rūkytos žuvies (jūros ešerio, jūros lydekos)

  • 1–2 trumpavaisių agurkų

  • Mėtų, ridikėlių (patiekti)



  1. Duoną supjaustykite riekelėmis. Dėkite riekeles į skardą, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, šaukite į stipriai įkaitintą orkaitę. Naudokite grilio funkciją. Kepkite iš abiejų pusių.

  2. Šaukštą žirnelių atidėkite, likusius sutrinkite šakute ir sumaišykite su majonezu, kreminiu sūreliu, garstyčiomis ir citrinos sultimis.

  3. Gauta mase tepkite brusketas, dėliokite žuvį. Ant viršaus uždėkite pjaustytus plonomis riekelėmis agurkus, užberkite truputį žirnelių ir mėtų lapelių.

  4. Patiekite su ridikėliais.


Skanaus!



Orkaitę galima įsigyti ČIA

Naujausi įrašai

bottom of page