Reikia:
4–6 riekelių čiabatos arba kitos tinkančios skrudinti duonos
Alyvuogių aliejaus (pašlakstyti)
100 g žaliųjų žirnelių
50 g majonezo
100 g kreminio sūrelio
1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių
Citrinos sulčių (pagal skonį)
100–150 g karštai rūkytos žuvies (jūros ešerio, jūros lydekos)
1–2 trumpavaisių agurkų
Mėtų, ridikėlių (patiekti)
Duoną supjaustykite riekelėmis. Dėkite riekeles į skardą, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, šaukite į stipriai įkaitintą orkaitę. Naudokite grilio funkciją. Kepkite iš abiejų pusių.
Šaukštą žirnelių atidėkite, likusius sutrinkite šakute ir sumaišykite su majonezu, kreminiu sūreliu, garstyčiomis ir citrinos sultimis.
Gauta mase tepkite brusketas, dėliokite žuvį. Ant viršaus uždėkite pjaustytus plonomis riekelėmis agurkus, užberkite truputį žirnelių ir mėtų lapelių.
Patiekite su ridikėliais.
Skanaus!
Orkaitę galima įsigyti ČIA