Aš Ikona pokalbių šou naujas sezonas vmg online

Naujienlaiškis

Ir šventei, ir kasdienai: žaliosios brusketos su rūkyta žuvimi, žirneliais ir mėtomis


Šarūno Jaskutėlio nuotr.


Reikia:

  • 4–6 riekelių čiabatos arba kitos tinkančios skrudinti duonos

  • Alyvuogių aliejaus (pašlakstyti)

  • 100 g žaliųjų žirnelių

  • 50 g majonezo

  • 100 g kreminio sūrelio

  • 1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių

  • Citrinos sulčių (pagal skonį)

  • 100–150 g karštai rūkytos žuvies (jūros ešerio, jūros lydekos)

  • 1–2 trumpavaisių agurkų

  • Mėtų, ridikėlių (patiekti)



  1. Duoną supjaustykite riekelėmis. Dėkite riekeles į skardą, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, šaukite į stipriai įkaitintą orkaitę. Naudokite grilio funkciją. Kepkite iš abiejų pusių.

  2. Šaukštą žirnelių atidėkite, likusius sutrinkite šakute ir sumaišykite su majonezu, kreminiu sūreliu, garstyčiomis ir citrinos sultimis.

  3. Gauta mase tepkite brusketas, dėliokite žuvį. Ant viršaus uždėkite pjaustytus plonomis riekelėmis agurkus, užberkite truputį žirnelių ir mėtų lapelių.

  4. Patiekite su ridikėliais.


Skanaus!



Orkaitę galima įsigyti ČIA

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg