top of page

Intymu ir svarbu: 7 maisto produktai sveikai ir laimingai makščiai

Tikriausiai ne kartą girdėjote, kad spanguolės ir ypač iš jų spaudžiamos sultys – tikras išsigelbėjimas kenčiantiems nuo šlapimo takų uždegimų. Tačiau tai – ne vieninteliai produktai, kuriuos gydytojai rekomenduoja moterims, ypač besirūpinančioms makšties sveikata.

Ananasai Jie skanūs, nekaloringi, gaivūs ir labai naudingi moterims, kurios rūpinasi seksualine sveikata. Ne vienas tyrimas, nagrinėjęs moterų polinkį patirti priešmenstruacinį sindromą (PMS), nustatė, kad dėl ananase esančio mangano nemalonūs pojūčiai ir skausmai gali sumažėti. Beje, nustatyta ir tai, kad gausus ananasų valgymas gali daryti įtaką intymių organų skleidžiamam kvapui!


su manų koše ir obuoliais

Obuoliai Taip, ir vėl šaunieji obuoliai keliauja į sveikatingus topus. Ir jie tikrai nusipelno aplodismentų, nes, anot įvairių tyrimų, atliktų ginekologijos ir akušerijos srityje, tos moterys, kurios suvalgo vieną obuolį per dieną, gali pasigirti geresne seksualine funkcija: ši sąvoka apima seksualinį pasitenkinimą, sugebėjimą patirti orgazmą. Kodėl? Dėl obuoliuose esančių medžiagų: fluoridzino ir augalinio hormono fitoestrogeno, kuris kitaip dar vadinamas jaunystės ir seksualumo hormonu. Beje, fitoestrogeno savo sudėtyje gausiai turi daug kitų vaisių, pavyzdžiui, greipfrutų. Taip pat fitoestrogenu gali pasigirti sojos pupelės.

Jogurtas ir kefyras Šiuos produktus jau ne vienerius metus įvairūs maistą tyrinėjantys žurnalai priskiria supermaisto kategorijai ir skiria garbingas vietas sveikiausių, naudingiausių ir kitokių gerąja prasme -iausių produktų dešimtukuose. O štai dar vienas ordinas natūralaus jogurto ir kefyro atlape – juose esantys probiotikai efektyviai prisideda prie makšties miklofloros gerinimo, padeda išvengti infekcijų. Tyrimuose nustatyta, kad jogurte esantis didelis kiekis kalcio gali padėti pagerinti PMS simptomus.


Vanduo Apie tai, kaip sveika vartoti daug vandens, girdėjote tiek kartų, kad dabar išvydę šį žodį ėmėte žiovauti. O veltui – yra dar viena priežastis ant darbo stalo pasistatyti vandens stiklinę. Vanduo smarkiai prisideda ir prie makšties drėkinimo.

Žalioji arbata Jei anksčiau ją gerdami pagrįstai džiaugiatės, kad prisidedate prie spartesnės organizmo medžiagų apykaitos ar toksinų šalinimo, nuo šiol žaliai arbatai galite dėkoti ir už geresnę nuotaiką tomis dienomis. Pasirodo, dėl joje esančio kofenino PMS simptomai tikrai gali sumažėti. Tik nepersistenkite su kiekiu – per didelės žalios arbatos ar kavos dozės jau gali sukelti dirglumą.


lasisa1

Lašiša Šioje žuvyje yra begalės vitamino D, omega-3 riebalų rūgščių, padeda kontroliuoti aukštą kraujo spaudimą, padeda apsisaugoti nuo širdies smūgio ir insulto. O tai, kas padeda širdžiai ir kraujagyslėms, skatina kraujo cirkuliavimą, itin naudinga seksualinei sveikatai ir susijaudinimui.

Saldžios bulvės Šios daržovės, kitaip dar vadinamos batatais, be pagalbos imunitetui (jo nusilpimas neretai sąlygoja įvairiausias problemas ir uždegimus žemiau juostos) turi savyje daug augalinės kilmės geležies. Pastaroji prisideda prie moterų vaisingumo pagerinimo. Batatai, tarsi Jungtinių Arabų Emyratai nafta, papildyta vitaminu A, o jis labai svarbus hormonų sintezei, ypač – nėštumo ir žindymo laikotarpiais.

Paruošta pagal tinklaraštį http://www.shape.com/

Naujausi įrašai

bottom of page