top of page

Instagramerė „Joys of Amber" dalinasi savo vasaros atradimu – ledinės batatų latės receptu

Žmonės susipažįsta įvairiai. Vieniems į akį krinta nepažįstamojo plaukai, kitiems rankinės, tretiems geras būdas, o besisukantiems maisto pasaulyje receptai, kuriais dalijasi nepažįstamieji.

Nuotraukoje draugiškai besišypsanti Gintarė yra sparčiai populiarėjančio tinklaraščio „Joys of amber" kūrėja. Realiame gyvenime ji dirba projektų vadove skaitmeninio turinio agentūroje, laisvalaikiu domisi maistu, gamina ir fotografuoja veganiškus eksperimentus, nes jau bene ketvirtus metus pati yra veganė.

„Kas dar? Jau antrus metus per socialinę iniciatyvą „CoolŪkis“ prižiūriu sodą, tad turiu galimybę užsiauginti savo daržovių!", sako moteris.



Ko visada yra Tavo šaldytuve?

Keli įdomesni produktai, kurių visada turiu: tahini arba sezamų pasta, ji tinka ne tik humusui gaminti, bet ir dėti į įvairius kepinius ar net gaminti salotų padažus. Neseniai pamėgau aštrų padažą sriracha, juo gardinu įvairius patiekalus. Kadangi pradėjau domėtis fermentacija, mano šaldytuve dažnai galima rasti kažką fermentuoto, pavyzdžiui, gerai žinomus raugintus kopūstus ar kombuchą arba kokį naują fermentacijos eksperimentą.


Kada ir kodėl maistas tapo medžiaga apie jį rašyti ir jį fotografuoti?

Iš tiesų tai atsitiko visai netyčia. Kai pradėjau domėtis veganizmu, savaime suprantama, ieškojau naujų receptų, tad pradėjau sekti įvairius maisto blogerius. Tuomet ir man pačiai pasirodė, kad būtų smagu nufotografuoti ir pasidalinti savo atradimais, tad vis įkeldavau po vieną kitą nuotrauką į savo asmeninį instagram'ą, laikui bėgant tai tapo mano pomėgiu.


Kai kurie indai, kuriuose fotografuoji maistą labai originalūs. Iš kur jie?

Dauguma mano indų bei kitų smulkių interjero detalių iš įvairių sendaikčių parduotuvėlių, blusturgių ir panašių vietų. Labai mėgstu ten ieškoti originalių laimikių bei suteikti daiktams antrą gyvenimą. Dalį indų pasigaminau ir pati, kai lankiau keramikos užsiėmimus.


Koks didžiausias šios vasaros su maistu susijęs atradimas?

Labai malonus atradimas naujas gruzinų restoranėlis Vilniuje „Shin-shin“ (Pylimo g. 60). Labai patiko ne tik jų maistas siūlo kelių rūšių chačapurius bei užtepėles prie jų, bet ir itin draugiškas aptarnavimas. Kadangi šis restoranėlis yra netoli stoties, kartą jų chačapurį su pupelėmis patogiai pasiėmiau išsinešti ir suvalgiau traukinyje.


Vmgonline.lt komanda Tave atrado batatų latės dėka jos nuotrauka ir skaniu aprašymu pasidalinai socialinių tinklų profiliuose. Kaip pati atradai batatų latę?

Buvau jau ne kartą girdėjusi apie įvairias ne kavos latte burokėlių, batatų, ciberžolės... Galiausiai batatų latte išbandyti paskatino tinklaraštininkė Liz Miu, tik ji gyvena Australijoje, kur dabar žiema, tad šią latte ji gamina karštą, o aš, norėdama atsigaivinti vasarą, pagaminau šaltą versiją.


Gaivinanti batatų latė


Reikia:

  • 1/4 puodelio saldžios bulvės

  • 1 puodelio sojos pieno

  • Žiupsnelio druskos

  • Saujos ledukų

  • Agavų ar klevų sirupo pagal skonį


1. Mėgstamu būdu paruoškite saldžią bulvę: ją nulupus galima virti paprastai ar garuose, o su odele kepti orkaitėje. Leiskite jai atvėsti, lengvai sutrinkite ir atidėkite apie 1/4 puodelio receptui.

2. Visus ingredientus gerai išplakite kokteilinėje.

Skanaus!


„Joys of amber" nuotr.

Naujausi įrašai

bottom of page