top of page

„Instagram“: gigantiškos ir beprotiškos kainos tortai, primenantys pilis ir katedras


Užsukę į kepyklos „LeNovelle Cake“ socialinio tinklo „Instagram“ paskyrą (@lenovellecake) neteksite žado. Šeimos kepykla, įsikūrusi Indonezijos sostinėje Džakartoje, kuria vestuvinius tortus lyg iš pasakos. Viena už kitą įspūdingesnės saldžios pilys, katedros ar įmantrūs bokštai kartais būna net 7 metrų aukščio, o vieną tokį šedevrą 24 kepyklos darbuotojams, dirbantiems po 12 valandų per dieną, užtrunka sukurti apie mėnesį.

Ne mažiau įspūdingas ne tik gaminimo procesas, bet ir šių milžiniškų tortų transportavimas. Kaip rašoma Odditycentral.com, keliasdešimt kilogramų sveriantys saldėsiai netelpa nei į įprastą automobilį, nei į furgoną, tad kepykla juos veža sunkvežimiais. Dažniausiai į šventę tortas gabenamas išardytas, mat visas sunkiai telpa pro duris. Jį veža kelios krovininės mašinos.

Tiesa, ne visos šių šedevrų dalys valgomos. Tokios smulkios detalės, kaip bokšteliai, balkonai, turėklai, gaminamos iš putplasčio, padengto glaistu, cukraus pastos gėlėmis. Vis tik pačios kepyklos darbuotojai patikina, kad tikrai pagamintų ne mažiau įspūdingą tortą, kurio visos dalys būtų valgomos, tačiau tokio dar niekas neužsakė – tokiu atveju išaugtų deserto kaina, be to, sunku įsivaizduoti, kam galėtų reikėti tokio kiekio torto.

Svarstote, kiek šie saldėsiai galėtų kainuoti? Atsakome: nuo 4,3 tūkst. eurų. O brangiausias šios kepyklos šedevras istorijoje kainavo apie 434 tūkstančius eurų ir buvo puoštas 100 žiedų su deimantais. Ar norėtumėte tokio savo šventei?





Naujausi įrašai

bottom of page