Inga Stumbrienė apie dukros potraukį kulinarijai: „Virtuvėje ji kaskart mus nustebina“
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Inga Stumbrienė apie dukros potraukį kulinarijai: „Virtuvėje ji kaskart mus nustebina“

Praėjusį savaitgalį Ingos Stumbrienės „Facebook“ profilį papildė nuostabios šeimos nuotraukos, iš kurių Lietuva sužinojo, jog turi augantį kulinarijos talentą. Ingos ir Aivaro dukra Estela, pasirodo, domisi kitais dalykais nei dauguma jos amžiaus mergaičių: ne šokiais ar pianino pamokomis, o kulinarija. 11 metų gimtadienį mergaitė šventė ne bet kaip, o su pačios gamintais skanėstais, kuriais nustebino ir tėvus, ir į šventę susirinkusius savo draugus.

Ingos Stumbrienės nuotr.


„Jau kelerius metus matome dukros aistrą gaminti maistą, – sako Inga. – Ta aistra tiesiog gaminimu nesibaigia: Estela turi didelę svajonę – atidaryti savo restoraną. Gimtadienio šventės metu sugalvojome tą norą bent trumpam realizuoti ir atidaryti gimtadienio restoraną.“

Gimtadienio šventės metu Estela vilkėjo tikrą šefo kostiumą. Kostiumo mergaitė išties nusipelnė, mat visą saldų gimtadienio stalą – keksiukus, saldainius, cake pops (pyragaičius ant pagaliuko) ir, žinoma, gimtadienio tortą – pagamino pati.

Ingos Stumbrienės nuotr.


Inga pasakoja, kad dukra sugalvojo pramogų, susijusių su maisto ruošimu, ir draugams. Estela kartu su mama prieš kurį laiką lankėsi Laplandijoje, Kalėdų Senelio dirbtuvėse, kur viena iš pramogų vaikams buvo didelių kalėdinių meduolių dekoravimas. Mergaitė nusprendė šią idėją pritaikyti ir gimtadienio šventei, tad iškepė 40–50 didžiulių širdelės formos sausainių, paruošė skirtingus glajus, pabarstukus, kokoso drožles ir valgomus perliukus. Naudodami šias priemones vaikai galėjo susikurti sausainius patys sau. Tai buvo vienas gimtadienio žaidimų, kuris Estelos draugams labai patiko.

Ingos Stumbrienės nuotr.


„Su vyru iš pradžių negalvojome, kad ši dukros aistra – rimta. Manėme, jog tai – pereinamasis laikotarpis: juk tokio amžiaus mergaitės domisi daugybe dalykų, kurie greitai keičiasi. Tačiau gaminimas dukrai tampa vis didesne gyvenimo dalimi, tad mes, kaip tėvai, darome viską, kad ją skatintume ir lavintume. Ji gamina namuose, gamina pas močiutę, gamina su aukle, išbando naujus skonius, naujus receptus“, – pasakoja Inga.

Paklausta, ką skaniausio dukra yra pagaminusi šeimai ir kuo nustebino labiausiai, Inga Stumbrienė negali išskirti vieno patiekalo. „Ji gamina viską ir stebina kiekvieną dieną, – džiaugiasi moteris. – Vakar atsiklausė, ar galėtų iškepti mėsos (ji visuomet atsiklausia prieš gamindama) ir paruošti prie jos garnyro. Išties, dukra viską paruošė puikiai, padengė stalą ir degustavome.“

Estela yra kepusi tortus net ir mamos bei tėčio gimtadieniams. Tačiau turbūt labiausiai Ingą nustebino dukros poelgis Velykų rytą, tiesiai po Stumbrų vizito Romoje: dukra buvo paruošusi želės margučius: „Kai Estela man papasakojo, kaip juos gamino, aš nustebau, kad ji turi šitokią kantrybę ir yra tokia kruopšti. Želės margučių gamyba yra ilgas ir atidus procesas, jie buvo labai gražūs ir skanūs, išties mane sužavėjo. Juos pamačiusi supratau, kad dukra tikrai turi talentą.“

Ingos Stumbrienės nuotr.


Estelai linkime sėkmės kulinariniame kelyje ir tikimės, kad po kelerių metų jau galėsime apie ją parašyti kaip apie garsią ir pripažintą Lietuvos šefę.

#desertai #hobis #talentai #konditerija #gimtadienis #kulinarija #IngaStumbrienė #žmonės

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg