top of page

IKONA stalo dekoras: įkvėpti Rytų

Kai norime namuose sukurti rytietišką nuotaiką ir bent trumpam nusikelti į Azijos kraštus, dažnai nė nedvejojame ir serviruodami stalą iš plačios spalvų paletės pasirenkame raudoną spalvą. Tačiau būkime kitokie! Netradiciniam Kinijos ar Japonijos vaizdiniui sukurti IKONA siūlo naudoti pastelinius, pilkus atspalvius ir šiek tiek aukso elementų, kuriuos galima netikėtai rasti  jau lėkštėse.

Jeigu pasirinkta staltiesė yra pernelyg ryški ar marga, pirmą kartą žvilgtelėjus į stalą, mūsų akį rėš būtent šie tonai. Jei naudojame juodus, raudonus ar mėlynus stalo akcentus,  tuomet žvilgsnis visų pirma nukryps į juos, o tik vėliau imsime analizuoti staltiesės subtilybes. IKONA nusprendė būti harmoninga – akcentuoti tiek staltiesę, tiek skirtingus indus.

Rytietiškam stalo dekorui buvo naudojami balti bei turintys taškelių ir langelių motyvų, indai. Įdėmiau pažvelgę, pamatysite, kad šie motyvai atsikartoja ir pačioje staltiesėje. Jie nors ir yra pakankamai griežti, taip pat yra puikiai stalą pagyvinančios ir žaismingumo suteikiančios detalės.

Šviesą ir romantiką stalui suteikti galima ne tik žvakėmis. Pavyzdžiui, tai gali padaryti ir stalo krašte pastatyta stalinė lempa. Lygiai taip pat kitoniškai IKONA rekomenduoja žiūrėti ir į staltiesę – Jūs neprivalote ja nukloti viso stalo. Padenkite tik pusę stalo arba vieną stalo pusę padenkite vienspalve, prie pagrindinės raštuotos derančia, staltiese.

Jokių puokščių. Stalui papuošti užteks vos kelių gėlių žiedų. Jeigu pašonėje turite dailių rudens atributų – naudokite uogas, žiedlapius, vijoklinius augalus. Ruošiate vakarienę išskirtine proga? Tai pabrėžti padės nuotraukų rėmelis su Jums brangia nuotrauka.


Pasiruošę sukurti unikalų savo stalo dekorą? Prisiminkite vieną auksinę taisyklę – daugiau pastelinių atspalvių, bet ne daugiau nei 2–3 skirtingos spalvos! Juk visada didžiausias iššūkis suderinti tarpusavyje nederančias arba pernelyg vienodas spalvas.


zara.logo.

Naujausi įrašai

bottom of page