top of page

IKONA stalo dekoras: karališka mėlyna

Šįkart užsukusi į „Zara Home“ parduotuvę IKONA rinkosi iš dviejų spalvų – rožinės ir mėlynos, kurias galima surasti kolekcijoje „Jaipur“. Kadangi spalį dar neskubame nerimastingai skaičiuoti iki Kalėdų likusių dienų, leidome stalui sužibti net kiek vasariškais, jūros mėlio atspalviais. Nors dažnai sakoma, kad mėlyna spalva – šalta spalva, tačiau šią nusistovėjusią nuostatą labai lengvai galima pakeisti. Stalą dengdami žaisminga staltiese su skirtingomis faktūromis tikrai galite sukurti šiltą ir nuotaikingą stalo dekorą.

Tad pradėkime nuo staltiesės. Jos pasirinkimas diktuos ir tolesnius dekoro sprendimus. Pavyzdžiui, jeigu staltiesė gėlėta, rinkitės ne gėlėtas, o vienspalves (geriausiai baltas arba pilkas) servetėles. Šiuo atveju IKONA pirmenybę teikia pilkoms servetėlėms.

Augustės Bendžinskaitės nuotr.

Augustės Bendžinskaitės nuotr.


Venkite raudonos spalvos, nes ryški raudona ir mėlyna gali sudaryti prasto skonio ir chaoso įspūdį. Jei norite ryškių akcentų, teikite pirmenybę švelniai rožinei ar violetinei spalvoms. Violetiniai atspalviai gali atsispindėti indų, stiklinių ornamentuose, servetėlių raštuose – taip stalui suteiksite žaismingumo. Norint sustiprinti mėlynos staltiesės dominavimą buvo naudojami išorėje – baltos, o viduje – mėlynos glazūros indai bei storo stiklo stiklinės su violetiniu atspalviu.

Jei norite stalo dekorui suteikti prabangos jausmą, naudokite auksinius arba sidabrinius akcentus. Prabangos įspūdį kuria ir kiti netradiciniai IKONOS sprendimai. Suteikite dažniausiai užuolaidų surišimui naudojamiems kutams antrą gyvenimą. Apšvieskite stalą šviestuvu, o ne žvakėmis. Galiausiai atsikratykite įpročio vieną vazą su gėlėmis statyti stalo viduryje. Vazos ir gėlės gali būti net kelios. Vienos iš vazų vaidmenį čia atlieka stiklinis indas biriems produktams. Būkite kūrybiški!

Jeigu vis dėlto su nekantrumu laukiate Kalėdų, šiam stalo dekorui galite naudoti sidabrinius ir auksinius eglutės žaisliukus. Šventiškai ant stalo besiritinėjantys žaislai vos per kelias akimirkas stalą pavers žiemišku.


Trūksta stalo dekoravimo idėjų? IKONA jau yra sukūrusi ir Rytų įkvėptą dekorą.


zara.logo.

Naujausi įrašai

bottom of page