Ieškomiausias: Austėjos Landsbergienės moliūgų pyragas
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Ieškomiausias: Austėjos Landsbergienės moliūgų pyragas

Rudenį moliūgai „eina į trasą“. O šis iš Austėjos Landsbergienės virtuvės į VMGonline.lt receptainę atkeliavęs pyragas šį sezoną muša visus rekordus. Tai – ieškomiausias pyrago receptas!

VMGonline.lt nuotr.

Šio pyrago paruošimo būdas daug kuo primena amerikietišką sūrio pyragą, o gamybos procesas įtraukia visą šeimą, paprastą vakarą paversdamas mažyte švente.

Jums reikės

Pagrindui:

  • 2 „Digestive“ sausainių pakelių (jei jų nerandate prekybos centre, tiks ir „Belvita“ pusrytainių avižinių sausainių pakelis)

  • 100 g sviesto

Pyrago masei:

  • Vidutinio moliūgo minkštimo (turi išeiti 3–4 stiklinės keptų ir sutrintų moliūgų)

  • 2 kiaušinių

  • 1 kiaušinio trynio

  • 1/3 stiklinės rudojo cukraus (originaliame recepte siūloma dėti 1/2 rudojo ir 1/2 baltojo cukraus, bet kam vaikus pratinti prie tokių saldžių receptų)

  • 1/2 a. š. druskos

  • 5 a. š. cinamono

  • 2 a. š. imbiero miltelių

  • 1–2 a. š. muskato riešuto miltelių

  • 2 indelių (po 125 g) „Philadelphia Light“ sūrio

  • 2–3 šaukštų saldaus sutirštinto pieno

Kaip gaminti?

Pagrindas:

Sausainius sulaužome, o po to arba sutraiškome su kočėlu dubenyje iki miltelių konsistencijos, arba sudedame į maišelį ir leidžiame vaikams trypti ant maišelio tol, kol sausainiai pavirs trupiniais. Tas trypimas man primena italų šeimas, kurių nariai mina vynuoges pagal senus papročius net ir turėdamos tam skirtą įrangą, nes taip – smagiau. Gautą trupinių masę suberiame į skardą. Tuomet išlydome sviestą ir, kiek ataušinę, supilame ant trupinių. Iš gautos masės sulipdome pyrago pagrindą.

Pyrago masė:

Vidutinio dydžio moliūgo turinį išvalome nuo sėklų, supjaustome gabaliukais, sudedame juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame įkaitintoje orkaitėje, kol visai iškepa – tai trunka apie 40–60 min. Moliūgą sutriname iki piurė konsistencijos, įmušame į masę du kiaušinius ir dar vieną kiaušinio trynį, suberiame cukrų, druską, prieskonius, sūrį ir sutirštintą pieną, sumaišome iki vientisos masės, ją sukrečiame į sausainiais padengtą skardą ir pašauname į iki 190 °C įkaitintą orkaitę. Kepame 45–60 min.

„Šis pyragas daug skanesnis šaltas, bet mano vaikai negali sulaukti, kol jis atvės, todėl kepame du pyragus. Vieną valgome karštą, kitą – atšaldytą“, – apie gardųjį moliūgų pyragą pasakoja Austėja Landsbergienė. VMGonline.lt nuotr.

Patarimas, kuris išgelbėja moliūgų pyragus

Kepant moliūgų pyragus labai svarbu laikytis vienos taisyklės, dėl kurios pyragai ir iškyla, ir gražiai iškepa. Pasak žurnalo „Verdu ir kepu“ vyr. redaktorės Elžbietos Monkevič, labai svarbu, kad pyragui kepti naudojama moliūgo tyrė nebūtų pernelyg drėgna: ji turi būti labai tiršta ir nevandeninga. Jeigu nesate tikri dėl moliūgo tyrės tirštumo, įmaišykite į masę dar 1–2 šaukštus miltų.

Skanaus!

#sausainiai #naujienos #moliūgai #AustėjaLandsbergienė #Helovinas #pyragas #sūris

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg