top of page

Gastronominės patirtys: kurie Vilniaus restoranai siūlo degustacines vakarienes?

Degustacinė vakarienė – tai išskirtinė ir ilgai nepamirštama kelių valandų patirtis. Kelionė. Ne kasdienai, savaime suprantama. Todėl šiose, galima sakyti, mažose šventėse patiekalų kiekis, kaina, trukmė ir, aišku, įspūdžiai – viskas yra kiek kitaip nei įprasta. Joms netgi reikia pasiruošti. VMGonline.lt pateikia sostinės restoranų sąrašą su šiek tiek detalių, padėsiančių apsispręsti.

Visi minimi restoranai degustacines vakarienes rengia reguliariai.




„Nineteen18“

Jauniausias šio sąrašo restoranas buvo atidarytas 2018 m. rudenį, tačiau jau spėjo įsitvirtinti ir netgi pelnyti solidų įvertinimą – Skandinavijos šalių gastronominiame gide „White Guide“ užėmė antrąją vietą. Penkių žvaigždučių Pacų viešbutyje esantis restoranas veikia tik degustacinių vakarienių principu, jo virtuvei vadovauja šefas Matas Paulinas. Pavadinime atiduota duoklė Lietuvai – 1918 m. Lietuva atgavo nepriklausomybę.

Dėmesys skiriamas Vilniaus regiono kulinariniam paveldui, t. y. dauguma virtuvėje naudojamų ingredientų čia atkeliauja iš vietų, nuo restorano nutolusių iki 100 kilometrų. Dalis produktų atkeliauja iš nuosavos 500 hektarų fermos „Farmers Circle“, esančios netoli Ukmergės. Taip pat restoranas bendradarbiauja su laukinių gėrybių žinove Ieva Šidlaite.

Vietų skaičius: 27

Vakarienės trukmė: apie 3,5 val.

Kaina: 115€ (tik maisto)

Darbo laikas: III–VI nuo 18 val. (vėliausias laikas rezervacijai – 20:00)

Adresas: Didžioji g. 7, Vilnius




„Amandus“

2017 m. duris atvėręs „Amandus“ yra įsikūręs boutique viešbutyje „Artagonist“ ir be degustacinių vakarienių taip pat siūlo dienos pietus bei vėlyvuosius pusryčius.

Restorano šefas ir vadovas Deividas Praspaliauskas kartu su komanda kiekvieną mėnesį pristato naują degustacinį meniu, kurio patiekaluose naudojami tam sezonui būdingi ingredientai. Šefas yra ne tik vienas garsiausių Lietuvoje, bet ir degustacinių vakarienių meistras, jas organizuodavo ankstesniuose restoranuose („1 dublis“, „Dublis“). Vakarienė vyksta apatiniame restorano aukšte ir prasideda nuo taurės putojančio vyno ir šefo komplimentų, o baigiasi netgi dviem desertais.

Vietų skaičius:

Vakarienės trukmė: 3 valandos

Kaina: 55 Eur, su 4 taurių vynų deriniu – 85 Eur

Darbo laikas: II–VI 19:00–22:00

Adresas: Pilies g. 34, Vilnius




„Sweet Root“

Sezoniškumas ir lokalumas, pagarba vietinei tradicijai, natūralus produkto skonis ir estetika su emocija – tokiais principais vadovaujasi restoranas „Sweet Root“. Atvirumas svečio atžvilgiu galėtų būti dar vienas šio restorano bruožas – restorano puslapyje pateikiamas tiekėjų sąrašas. Kita dalis produktų atkeliauja iš prie Širvintų esančio restorano daržo arba Kernavės pievų.

Vietų skaičius: 34

Vakarienės trukmė: 3 valandos.

Kaina: 75 Eur (taip pat įtraukta – pasitikimo taurė, švelniai gazuotas ar stalo vanduo, plikoma ar šaltai ruošta kava, arbata), vyno derinimas – 55 Eur.

Darbo laikas: III–VI 18:00–23:00 (vėliausias laikas rezervacijai – 20:00)

Adresas: Užupio g. 22-1, Vilnius




„Ertlio namas“

Vienintelis Lietuvos istorinės virtuvės restoranas veikia degustacinių vakarienių principu. Ne veltui jis įsikūręs ne moderniame pastate, o XVII a. Jurgio Ertlio, mūrininkų ir dailidžių cecho magistro, pastatytame name. Restorano vadovas ir šefas Tomas Rimydis „Ertlio namą“ atidarė 2016 m.

Čia siūlomi du pažintinės vakarienės variantai – keturių arba šešių patiekalų. Prie kiekvieno patiekalo nurodyta, kuriame amžiuje receptas buvo sukurtas. Receptai, kaip ir ingredientai, yra istoriniai, tačiau apdorojimas modernus. Meniu keičiamas keletą kartų per metus.

Vietų skaičius: 120

Vakarienės trukmė: 2 val.

Kaina: 4 patiekalų vakarienė – 30 Eur (prie patiekalų priderintas vynas 20 Eur), 6 patiekalų vakarienė – 40 Eur (prie patiekalų priderintas vynas 30 Eur).

Adresas: Šv. Jono g. 7, Vilnius.

Vakarienių laikas: I–IV 17:00–22:00, V 17:00–23:00, VI 13:00–23:00, VII 13:00–22:00



Naujausi įrašai

bottom of page