top of page

Idėja pietums: šiuo sumuštiniu su lašiša sukelsite kolegų pavydą (receptas)

Tęsiame į pietų dėžutę telpančių gardžių idėjų seriją. Jau pristatėme meksikietiškais skoniais viliojančias kasedilijas ir nepaprastai skanią grikių variaciją su šonine ir nektarinų pagardu, o šįkart siūlome išbandyti sumuštinį. Manote, sumuštinis negali nustebinti? Ir dar kaip gali! Šiame susipins subtilaus sūrumo, gaivumo ir žaismingo aštrumo natos.

Valerijos Stonytės nuotr.


Sumuštinis su lašiša, agurkais ir baltuoju ridiku

Jums reikės:

½ ilgavaisio agurko

¼ svogūno

½ aitriosios paprikos

¼ baltojo ridiko

100 g sūdytos lašišos

50 g sviesto

1 skiltelės česnako

4 riekelių čiabatos

10 g ryžių acto

5 g mėtos

druskos, pipirų, cukraus

  1. Agurką, svogūną, aitriąją papriką ir baltąjį ridiką supjaustykite plonomis riekelėmis ir pamarinuokite su actu, druska, pipirais ir cukrumi.

  2. Lašišą supjaustykite juostelėmis ir sumaišykite su pasigamintomis salotomis.

  3. Sumaišykite sviestą su smulkintu česnaku ir patepkite čiabatos riekeles, jas paskrudinkite.

  4. Salotas padalykite tarp dviejų riekelių ir papuoškite mėtomis.

Esate sumuštinių gerbėjas? Turime jums daugiau idėjų ir vertingų patarimų!

Naujausi įrašai

bottom of page