top of page

Idėja pietums: sultingos vištienos su svogūnais, obuoliais ir cinamonu receptas

Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės su obuoliais, svogūnais ir cinamonu – tai patiekalas, kuriam sunku atsispirti.

Svogūnų, paprikų ir cinamono marinate marinuotos, orkaitėje tarp svogūnų ir obuolių apkeptos vištienos blauzdelės paskleidžia aromatą, pranašaujantį karališkus pietus. Tačiau patiekalo gaminimas toks nesudėtingas, kad puikiai tiks kasdieniams pietums arba vakarienei.


Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės su obuoliais, svogūnais ir cinamonu, Alfo Ivanausko receptas, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 10 min.

Zzz 12 val,

Kepimas 90 min.

Kepimo t-ra 180 °C


Orkaitėje keptai vištienai su svogūnais ir cinamonu reikia:

  • 8 vištienos blauzdelės be sąnario

  • 4 skiltelės česnako

  • 1 svogūnas

  • 4 šaukštai aliejaus

  • 1 šaukštelis druskos

  • ½ šaukštelio saldžių raudonųjų paprikų

  • 1 šaukštelis cinamono

  • 100 ml baltojo vyno

  • 1–3 obuoliai

  • Ryšelis svogūnų su ropelėmis

  • Druskos

  1. Svogūną supjaustykite plonais šiaudeliais, stipriai pamaigykite rankomis, sutrinkite česnako skilteles. Sumaišykite svogūnus, aliejų, česnaką, druską, paprikas, cinamoną, vyną. Gauta mase įtrinkite blauzdeles. Palikite marinuotis per naktį.

  2. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.

  3. Obuolius supjaustykite ketvirtadaliais, svogūnų ropeles – puselėmis, viską sudėkite į kepimo formą, ant viršaus sudėkite vištieną. Formą uždenkite aliuminio folija.

  4. Pašaukite ją į orkaitę valandai, po to atidenkite ir kepkite dar pusvalandį nuėmę foliją, kad apskrustų.

  5. Patiekite su norimu garnyru.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page