top of page

Idealus stalviršis jums! Rinkitės pagal medžiagą



Pateikiame populiariausias stalviršių medžiagas ir jų charakteristiką, kuri padės išsirinkti ir priimti geriausią sprendimą įrenginėjant ar atnaujinant savo virtuvę.

1. Muilo akmuo

Atsparus dėmėms, chemikalams, bakterijoms ir todėl dažniausiai naudojamas laboratorijose. Muilo akmuo – ilgaamžė medžiaga, kuri turi savo kainą, bet pinigus, kuriuos skirsite tokio stalviršio įrengimui, galėsite vadinti viso gyvenimo investicija. Dažniausiai muilo akmuo yra tamsiai pilkų atspalvių, kurie bėgant metams gali dar patamsėti. Taip pat jis mažiau blizgus nei granitas.

2. Granitas

Galime rasti daugiau nei vieną granito populiarumo priežastį: ši natūrali medžiaga turi savo charakterį, unikalią struktūrą ir įvairių atspalvių paletę, tenkinančią kiekvieno vartotojo poreikius. Kokybiškai pagamintos ir įmontuotos granito plokštės yra vienos iš ilgiausiai tarnaujančių, bet retas kuris atsimena, kad granitas yra akytas, o tai reiškia, kad jis gali lengvai absorbuoti skystas medžiagas, todėl kasmet privaloma granitą išpurkšti specialiomis priemonėmis. Granitas neturi vienos stabilios kainos – ji priklauso nuo medžiagos kokybės (kilmės šalies) ir rašto, dėl kurio išskirtinumo kaina gali žymiai išaugti.

3. Varis

Tai nėra dažnas pasirinkimas, bet tokį paviršių yra neįtikėtinai paprasta prižiūri ir išlaikyti nepriekaištingos būklės. Tai nėra geriausias preciziškų žmonių pasirinkimas, nes varinis paviršius yra „gyvas“ paviršius, kuris reaguoja į įvairias medžiagas ir taip keičia spalvą.

4. Kvarcas

Tobulas pasirinkimas ieškantiems ko nors išskirtino ir turintiems savo susikurtą virtuvės viziją. Kvarcas yra tvirta neakyta medžiaga, turinti plačią spalvų paletę. Kvarcą dažniausiai renkasi ekologiškas virtuves įsirenginėjantys žmonės.

5. Plytelės

Vienas iš paprasčiausių ir pigiausių sprendimų. Keraminės ir akmeninės plytelės yra patvarios ir suteikiančios galimybę kūrybiškai pažvelgti į namų interjero kūrimą. Plyteles prižiūrėti gali būti šiek tiek sunku, bet tamsios spalvos paviršiai šią užduotį padaro lengvesnę.

6. Cinkas

Cinko paviršiai nėra dažnai naudojami moderniose virtuvėse, bet šis metalas virtuvei suteikia šilumos pojūtį, dėl kurio jis išliko populiarus ištisus šimtmečius. Cinkas bėgant laikui tamsėja ir įgyja bronzinį atspalvį, ant jo nesikaupia bakterijos.

7. Perdirbtas popierius

Nors iš pradžių tai gali skambėti kaip pats prasčiausias pasirinkimas renkantis stalviršį, ši ekologiška medžiaga yra stebėtinai patvari. Maišomas su derva ir įvairias pigmentais, perdirbtas popierius primena muilo akmenį.

8. Plastikinis laminatas

Medžiaga, iš kurios juokiasi natūralaus akmens mylėtojai, taip pat turi nemažą skaičių gerbėjų. Platus pasirinkimas ir panaudojimas plastikiniam laminatui suteikia universalumo ir gebėjimo prisitaikyti prie ištaigingiausio interjero. Stiprioji plastikinio laminato pusė yra kaina, silpnoji – patvarumas. Praktiniu atžvilgiu laminatiniai stalviršiai yra lengvai įmontuojami ir išmontuojami.

9. Marmuras

Marmuras – tai klasika, kuri visuomet išlieka madinga. Mėgstantiems baltos spalvos virtuves ir norintiems optiškai padidinti jos erdvę, marmuras siūlo platesnį nei kuri kita medžiaga šios spalvos spektrą. Marmuras nėra ilgaamžis – jis nėra apsaugotas nuo įbrėžimų žymių, o dėmės lengvai įsisenėja.

10. Nerūdijantis plienas

Profesionalūs virtuvės šefai dievina nerūdijančio plieno stalviršius. Tokie stalviršiai yra atsparūs karščiui ir lengvai prižiūrimi. Nepaisant to, nerūdijantis plienas lengvai braižosi ir prisimena paliktus pirštų antspaudus. Kaina yra mažesnė nei daugelio natūralių, akmeninių paviršių stalviršių.

11. Medis

Yra žmonių, kuriems atrodo, kad medis ir stalviršiai yra du nesuderinami dalykai, bet aukštos kokybės mediena gali būti puikus ir ilgaamžis sprendimas įrenginėjant virtuvę, kuriai norima suteikti jaukumo.

Stalviršių iš natūralių medžiagų virtuvei ar vonios kambariui galite įsigyti zidiniustudija.lt

Naujausi įrašai

bottom of page