Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Išvirkščias vištienos vyniotinis su žolelėmis gardinta bulvių koše



4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 45 min.

Orkaitės t-ra 100 °C

Reikia:

  • 500 g vištienos filė

  • 1 kiaušinio

  • 100 g grietinėlės

  • 600 g bulvių

  • 1 didelio svogūno

  • 100 g špinatų lapų

  • 20 g džiovintų uogų miltelių

  • druskos, pipirų

  • šviežio rozmarino

  • žiupsnelio rūkytos paprikos

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

1. Iš vištienos krūtinėlės išpjaukite tris 1,5×1,5 cm storio pailgas juosteles. Visą kitą mėsą sumalkite su kiaušiniu ir grietinėle, pagardinkite druska, pipirais, šviežiu rozmarinu bei malta rūkyta paprika.

2. Plėvelę ištepkite gauta mase, o vištienos juosteles pagardinkite druska, pipirais ir pabarstykite trintomis džiovintomis uogomis. Naudodamiesi plėvele susukite vištienos ritinuką ir užriškite galus. Kepkite iki 100 °C įkaitintoje orkaitėje 45 min.

3. Garnyrui išvirkite bulves. Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepkite alyvuogių aliejuje. Kai apkeps, sudėkite špinatus ir įplikite šlakelį grietinėlės, sudėkite ant virtų nukoštų bulvių ir gerai permaišykite.

4. Ištraukę vyniotinį pamerkite į šaltą vandenį. Atpjaukite norimo storio gabalėlius, nuimkite plėvelę ir apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių. Patiekite su bulvių koše.


ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg