Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Gyveni ir mokaisi: stebuklai, kuriuos galima sukurti iš batono

Jau girdite už durų besibeldžiančius draugus ir nežinote, už ko griebtis vituvėje? Griebkitės batono. Smagiam draugų susibūrimui puikiai tiks CEZARIO batonas – ir itališkiems sumuštiniams, ir salotoms. Tad cezariška nuotaika užtikrinta, o jūs būsite išgelbėti.

Cezario salotos

Klasikinės virtuvės kanonas ir XX a. pradžios didžiųjų kino žvaigždžių pamėgtas valgis.

Reikės (4 asm. / Gaminimas 20 min.):

4 CEZARIO batono riekelių

2 mažų gūžių romaninių salotų

50 g netarkuoto parmezano

Padažui:

2 kiaušinių

4 šaukštų alyvuogių aliejaus

3 šaukštų citrinų sulčių

½ šaukštelio Vusterio padažo

4 ančiuvių filė

Druskos, juodųjų pipirų

1 skiltelės česnako


cezario salotos

Gaminimas:

  1. CEZARIO batoną supjaustykite 1 cm kubeliais. Suberkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir paskrudinkite orkaitėje 5–7 min.

  2. Salotas nuplaukite, nupurtykite vandenį ir padalykite gabalėliais.

  3. Specialia sūrio trintuve sutarkuokite parmezaną.

  4. Kiaušinius pavirkite 2 min., tada išimkite ir įmuškite į dubenėlį (taip pat galima naudoti ir tik trynius). Ančiuvių filė nuplaukite šaltu vandeniu, labai smulkiai supjaustykite.