Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Gurmaniški Julijos Žižės mitybos įpročiai, kurių iš jos mokosi ir dukra

Drabužių dizainerė Julija Žižė visada atrodo tobulai tiek savo stiliumi, tiek išvaizda. Julija neneigia, kad jos išvaizdai įtaką daro ir sveika mityba, tačiau moteris mėgsta maistu lepintis, tai – antras malonumas po miego! O lepinasi ji įvairiai: pradedant saldumynais pusryčiams, baigiant gurmaniškais pietumis ar vakariene. To pamažu mokosi ir jos dukrytė. Kokie gi iš tiesų Julijos Žižės įpročiai bei ko galėtume pasimokyti ir mes?

Julija, kaip prasideda jūsų rytas? Sveikais ar nesveikais pusryčiais? O gal visai be pusryčių? Gal yra koks rytinis ritualas?

Mano rytas prasideda nuo pusryčių darymo dukrytei. Kol jai verda gardi košė, sau ruošiu kavą, o prie jos suvalgau sūrelį, sausainį šokolado, na, būtinai turi būti kažkas saldaus.

Pietus ir vakarienę valgote namie ar mieste? Jei mieste, kokius restoranus renkatės?

Priklausomai, kokie dienos planai, kokia nuotaika. Jei darbinga diena, tai dažniausiai renkuosi valgyti mieste. Mano TOP 5 restoranai: „St. Valentino“ – rekomenduoju raviolius su artišokais ir krevečių padažu. „Zoe’s“ – sraigės, česnakų sriuba arba makaronai su jūros gėrybėmis. „Stebuklai“ – dienos pietūs arba moliūgų sriuba ir tabasco viščiukas su kalafiorais, apkeptais gorgoncolos sūriu. „Ceaser Salad Bar and Grill“ – „Cezario“ tortilijos suktinukas su vištiena. Ir kada labai labai noriu nusidėti – „Kinų rožė“, kur dažniausiai valgau xifu sriubą ir jautieną moliuskų ir chiangu grybų padaže.

Ar mėgstate gaminti pati, ar geriau, kai už jus gamina kas nors kitas? Ką jums skaniausio kas nors yra pagaminęs?

Labai mėgstu ir niekur nėra skaniau ar sveikiau nei namie. Taip sako ir mano vyras, ir aš pati taip manau. Nors tikrai turime atsirinkę restoranus ir patiekalus, kuriais pasilepiname. Dar labai skaniai gamina mano gera draugė Monika – pas ją lekiame visada antienos ir picos. Apskritai visada skanu, kai ruošta namie. O skaniausiai esame valgę ir visada grįžtame į Barseloną, „Isabella“ restoraną makaronų su parmezano ir trumų padažu bei jautienos išpjovos karpačo. Žinokite, tai kažkas nesuvokiamo gomuriui ir skonio receptoriams!

Ką gaminate pati netyčia užklupus svečiams? Gal turite kokį firminį patiekalą?

Firminiai keičiasi. Būdavo vištiena marokietiškai su kuskusu ir alyvuogėmis. Dabar labai skanus patiekalas yra lašiša, kepta orkaitėje, su vyšniniais pomidorais, šparaginėmis pupelėmis ir pagardinta kiniškais padažais bei prieskoniais, porais, chiangu grybais. Nemėgstu saldumynų, vienintelis dalykas, ko negaminu, yra desertai. Vienintelis mėgstamas desertas yra bananų duona su šokoladu ir riešutais. Laižosi pirštus visa šeima.

Gimus dukrai pasikeitė jūsų mityba? Jei taip, kaip? Ko atsirado / nebeliko jūsų meniu?

Nekito mano mityba stipriai nei kada laukiausi, nei kada ji gimė. Manau, tai padarė įtaką ir jos dabartiniam atsparumui, netyčia papuolus aštresniam ar kokiam egzotiškam kąsniui. Mažoji kerta alyvuoges kaip obuolius. Nėštumo metu vengiau tik žalios mėsos ir jūros gėrybių.

Mėgstate sūrius užkandžius ar saldumynus?

Užkandžiauti labiausiai mėgstu alyvuogėmis, paruoštomis savaip. Saldumynų būna, bet tik rytais.

Kokio produkto / patiekalo labai nemėgstate?

Niekada nemėgau ir, matyt, nepamėgsiu plovo, trintų sriubų. Prie patiekalų man patinka padažai, tarkim, makaronai turi skęsti parmezano ir trumų padaže. Patiekalai negali būti sausi, mėsa turi būti neperkepta, o visa kita paruošta taip, kad jaustųsi, ką valgai.

Keliaudama renkatės vietinę virtuvę ir eksperimentuojate ar geriau liekate prie įprastinių patiekalų? Ką keisčiausio esate ragavusi kelionės metu?

Jei žiūrėčiau užsieniečio akimis, keisčiausi būtų mūsų vėdarai (juokiasi).

Kokios šalies virtuvė jums apskritai yra pati geriausia ir skaniausia?

Prancūzų. Paryžius man maisto atžvilgiu – tobulybė. Taip pat ir Azija.

Ko žmogui reikia dienos metu, kad turėtų daug energijos? Kuo reikėtų vadovautis?

Vanduo, šiek tiek daugiau, nei norisi. Ir apskritai, jei labai kažko užsimanai, negalima griaužti savęs ir tai suvalgyti, tik nesilinksminti šaldytuve mažiau nei keturias valandas prieš miegą. Kai valgai tai, ką nori, bet su saiku ir protu, energijos pakanka ir nuotaika gera. Man maistas yra antras malonumas po miego. Aš atmerkiu akis ir valgau. Skaniai, po nedaug ir įvairiai.

#interviu #Julijažižė #žmonės

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg