top of page

Grybų paieška Vilniuje: sužinokite, kur rasti voveraičių už mažiausią kainą

Įprastai tokiu vasaros metu turgavietėse rastumėte išrikiuotas eiles voveraičių bei kitų grybų, tačiau karštos dienos be lietaus nieko gero išsiilgusiems šių gėrybių nežada. VMGonline.lt nusprendė pasidomėti, kiek kaitrią ir sausą vasarą gali tekti mokėti už mėgstamus grybus įvairiose sostinės turgavietėse. Aplankėme Halės, Kalvarijų ir Šeškinės turgų, apklausėme ir šalia Vinco Kudirkos aikštės bei greta prekybos centro Žalgirio gatvėje įsikūrusius prekiautojus.

Užsukę į Halės turgų randame apie dvi dešimtis voveraičių siūlytojų. Kaina už litrą čia svyruoja nuo 2 iki 3 eurų. Voveraites prekeiviai pasakoja rinkę Vilniaus apylinkėse, Kernavėje, Rudaminoje. „Dažnai mažos, vos paaugusios, voveraitės sudžiūva, nes negauna lietaus“, – situaciją apibūdina šiuos grybus parduodanti Sofija.

Jai antrina ir prekiautoja Aldutė: „Pernai tokiu metu buvo daug daugiau grybų, dabar praktiškai nėra. Aišku, pernai netrūko lietaus, o šiemet sausa. Kur palyja, tai dar truputį galima rasti, bet visai kitose vietose nei ankstesniais metais.“ Moteris tikina, kad kitų rūšių grybų išvis nematyti. „Pernai tokiu metu jau marinavome, o šiemet nėra ką marinuoti, nei raudonviršių, nei baravykų, tik voveraitės“, – pasakoja Aldutė. Prekeiviai neslepia – kainos šiemet didesnės, bet nedaug, mat kitaip žmonės nepirktų.

Kad voveraites pardavinėja keliasdešimčia centų brangiau nei pernai, pripažįsta ir Kalvarijų turguje sutikti prekeiviai. Tiesa, kainos čia kiek mažesnės nei Halės turguje – už litrą voveraičių prašoma nuo 1,80 iki 2 eurų, o grybus įsigyti galima iš bene dešimties prekiautojų. Šie kaip ir Halės turguje kalbinti pardavėjai, tikina, kad sezonas išties prastas, grybų mažai. Esą reikia žinoti tam tikras vietas, o aplink didžiuosius miestus ieškoti nebėra prasmės. „Iš kur jūsiškės voveraitės?“ – pasiteiraujame. Vieni mini Dzūkiją, kiti – Molėtų rajoną.

Vieną kitą prekiautoją pamatome ir apsilankę Šeškinės turguje. Čia litras voveraičių kainuoja 2,50 Eur. Kitų grybų, kaip ir anksčiau lankytose turgavietėse, nėra. Tiek pat už litrą voveraičių prašo ir keli pardavėjai, prisėdę šalia prekybos centro Žalgirio gatvėje. Kelis kibiriukus siūlantys prekiautojai sako, kad ir šiuos pavyko pripildyti vos ne vos.

Prie Kudirkos aikštės randame porą voveraičių siūlytojų. Už litrą čia reiktų mokėti 3 arba 4 eurus. „Grybų praktiškai nėra, viskas išdegę nuo karščio. Nors ir važiuoju specialiai į tam tikras vietas, rasti sekasi sunkiai“, – paaiškina po vieną litro ir pusės litro kibirėlį siūlanti prekiautoja.

Jei vis dėlto įsigijote ar jums pasisekė voveraičių prisirinkti patiems, siūlome kelias gardžias idėjas!

Naujausi įrašai

bottom of page