top of page

Griliu kvepiančios karštos pomidorų ir mocarelos salotos tortilijų indeliuose


Pomidorų ir mocarelos salotos, salotos tortilijoje, grilio patiekalai, Alfo receptai
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Laidą VIENAS GAMTOJE galite pažiūrėti ČIA


Reikia:

  • 1 šakelės KIETAVIŠKIŲ vyšninių pomidoriukų (arba kitokių mėgstamų)

  • Kelių tortilijų

  • 1 skiltelės česnako

  • ½ citrinos žievelės

  • 4–5 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • Šlakelio baltojo vyno acto

  • Žiupsnelio rudojo cukraus

  • Žiupsnelio druskos ir pipirų

  • 100 g mocarelos

  • Kelių lapelių baziliko

  • 1 keptos marinuotos paprikos

1. Pomidoriukus dėkite ant grilio grotelių ir pakepkite.

2. Tortilijas dėkite į dubenėlį ir suformuokite kaip indelį ir dėkite į grilį.

3. Sutarkuokite česnaką ir citrinos žievelę. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir baltojo vyno acto. Pagardinkite cukrumi, druska ir pipirais.

4. Nulupkite pomidorų odelę ir sudėkite į marinatą. Išmaišykite.

5. Mocarelos rutuliukus (arba pjaustytą mocarelą) sudėkite į salotas ir išmaišykite

6. Baziliką bei papriką pasmulkinkite ir sudėkite į salotas.

7. Patiekite keptoje tortilijoje.


PATARIMAI:

· Pomidorai turi sušilti, kol nusilups odelė, bet neturi subliukšti.

· Vietoje cukraus marinatui galite naudoti medų.

Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page