Grikių apkepas-salotos su pomidorais ir krevetėmis
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Grikių apkepas-salotos su pomidorais ir krevetėmis


Reikia:

  • 400 g virtų grikių

  • 3 šaukštų sviesto

  • 1 ropinio svogūno

  • žiupsnelio šviežių kalendrų

  • saujos vyšninių pomidorų

  • 100 g pomidorų kubelių savo sultyse

  • 1 šaukštelio cukraus

  • 20 lukštentų krevečių

  • 150 g fermentinio sūrio

  • druskos, pipirų


1. Keptuvėje įkaitintame svieste pakepinkite smulkintą svogūną. Baigdami kepti suberkite per pusę perpjautus pomidoriukus, pagardinkite druska ir pipirais.

2. Virtus grikius sumaišykite su keptais svogūnais, pomidorais ir smulkintomis kalendromis.

3. Pomidorų kubelius savo sultyse sumaišykite su cukrumi, druska ir pipirais.

4. Grikius suberkite į kepimo formą, aptepkite pomidorų kubelių mase, užbarstykite 50 g tarkuoto fermentinio sūrio, išdėliokite krevetes ir užberkite likusį tarkuotą sūrį.

5. Kepkite 200 °C orkaitėje apie 20 min.

*jeigu nenorite kepti apkepo, visus ingredientus tiesiog sumaišykite ir turėsite puikias salotas.



ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg