top of page

Greiti ir sveiki užkandžiai: baklažano lazdelės ir traškiosios riekelės

Kartais norisi ne tiek pavalgyti, kiek maloniai kažką pakramsnoti. Kramsnokite į sveikatą... baklažanus! 2 receptai.


baklažanų užkandžiai, baklažanų lazdelės, traškios riekelės, Alfo Ivanauskas, receptai
Valerijos Stonytės nuotr.

1. Traškios baklažanų riekelės džiūvėsėliuose

1–2 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 20 min.

Reikia:

  • 1–2 vid. dydžio baklažanų

  • 1 kiaušinio

  • 1–2 šaukštų pieno

  • 2 šaukštų miltų

  • 50–80 g panko džiūvėsėlių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio česnakų miltelių

  • Aliejaus (kepti)

1. Baklažanus supjaustykite riekelėmis. Sumaišykite kiaušinį ir pieną. Baklažanų riekeles apvoliokite miltuose, po to – kiaušinio ir pieno plakinyje, o galiausiai – džiūvėsėlių, druskos ir česnakų miltelių mišinyje.

2. Kepkite vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje įpylę aliejaus.


2. Baklažanų lazdelės

1–2 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 15 min.

Orkaitės t-ra 170 °C

Reikia:

  • 1–2 baklažanų

  • Žiupsnelio druskos

  • Saldžiosios ir aitriosios paprikos miltelių

  • Šlakelio aliejaus

1. Supjaustykite baklažaną lazdelėmis. Pabarstykite druska ir trumpai palaikykite. Po 5–7 min. baklažanus nuspauskite ir pabarstykite saldžiąja bei aitriąja paprikomis.

2. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, pašlakstykite aliejumi ir kepkite 10–15 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje.

3. Patiekite su graikišku jogurtu, sumaišytu su smulkintomis žolelėmis ir česnakais.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page