Greitas medaus tortas

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Greitas medaus tortas


    Vytautės Ribokaitės nuotr.

    5-6 asm.

    Gaminimas 10 min.

    Kepimas 45-60 min.

    Orkaitės t-ra 180 °C


    Reikia:

    Biskvitui:

    • 150 g margarino

    • 125 g medaus

    • 100 g cukraus

    • 180 g natūralaus jogurto

    • 3 kiaušinių

    • 250 g miltų

    • 2 šaukštelių kepimo miltelių

    Kremui:

    • 400 g grietinės (30 proc. ir daugiau)

    • 400 ml plakamosios grietinėlės

    • 2–3 šaukštų miltelinio cukraus

    • 1 citrinos nutarkuotos žievelės ir sulčių

    • 100–150 g juodųjų serbentų uogienės

    1. Ištirpinkite margariną kartu su medumi ir cukrumi, sudėkite jogurtą, išmaišykite ir įmuškite kiaušinius. Maišykite iki vientisos masės. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Užmaišykite tešlą. Supilkite ją į keksinę formą (10 x 24 cm) ir kepkite apie 45–50 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Patikrinkite, ar iškepęs keksas, mediniu iešmeliu. Aušinkite 10–15 min. formoje, o po to ant grotelių.

    2. Kremui išplakite grietinę kartu su grietinėle ir milteliniu cukrumi. Įmaišykite citrinos sultis ir žievelę.

    3. Biskvitą sutrupinkite į gražų stiklinį indą, sluoksniuokite su kremu ir uogiene. Viršuje turi būti trupiniai. Palikite per naktį šaldytuve.

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg