AŠ Ikona vmgonline

Greitas medaus tortas


Vytautės Ribokaitės nuotr.

5-6 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 45-60 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

Biskvitui:

  • 150 g margarino

  • 125 g medaus

  • 100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 180 g natūralaus jogurto

  • 3 kiaušinių

  • 250 g miltų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

Kremui:

  • 400 g grietinės (30 proc. ir daugiau)

  • 400 ml plakamosios grietinėlės

  • 2–3 šaukštų DANSUKKER miltelinio cukraus

  • 1 citrinos nutarkuotos žievelės ir sulčių

  • 100–150 g juodųjų serbentų uogienės

1. Ištirpinkite margariną kartu su medumi ir cukrumi, sudėkite jogurtą, išmaišykite ir įmuškite kiaušinius. Maišykite iki vientisos masės. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Užmaišykite tešlą. Supilkite ją į keksinę formą (10 x 24 cm) ir kepkite apie 45–50 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Patikrinkite, ar iškepęs keksas, mediniu iešmeliu. Aušinkite 10–15 min. formoje, o po to ant grotelių.

2. Kremui išplakite grietinę kartu su grietinėle ir milteliniu cukrumi. Įmaišykite citrinos sultis ir žievelę.

3. Biskvitą sutrupinkite į gražų stiklinį indą, sluoksniuokite su kremu ir uogiene. Viršuje turi būti trupiniai. Palikite per naktį šaldytuve.


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg