top of page

Greitas duonos paruošimas namuose nekildinant ir neminkant



Videoreceptą rasite ČIA.


Duonelei:

  • 220 g riebios grietinės

  • 300 g miltų

  • 1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • Žiupsnelio SANTA MARIA žolelių ir česnako mišinio

Užtepti:

  • Saujos kekinių pomidoriukų

  • 2–3 SPILVA marinuotų agurkėlių

  • ½ raudonojo svogūno

  • 2–3 šaukštų SANTA BREMOR menkės užtepėlės su lašiša

  • Mikrožalumynų


1. Duonelei sumaišykite visus produktus, užminkykite tešlą, padalykite ją į 4–5 dalis, suformuokite paplotėlius, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite apie 20 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

2. Iškepusius papločius atvėsinkite.

3. Pomidoriukus ir marinuotus agurkėlius supjaustykite riekelėmis, svogūną – plonais šiaudeliais, sumaišykite.

4. Menkių užtepėlę tepkite ant papločio, dėkite daržovių asorti. Puoškite mikrožalumynais arba prieskoninėmis žolelėmis.


Šią duonelę galite naudoti sumuštiniams, prie sriubos, kaip užkandį, su užtepėlėmis.



Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page