Aš Ikona pokalbių šou naujas sezonas vmg online

Naujienlaiškis

Gražesnis ir įdomesnis: trupininis pyragas su morengo kepurėle


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


6–8 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 160 g viso grūdo miltų

  • 100 g cukranendrių cukraus

  • 100 g labai šalto sviesto

  • 3–4 šaukštų abrikosų arba kitokio džemo

  • 2 kiaušinio baltymų

  • 110 g cukraus



  1. Suberkite į dubenį miltus ir cukranendrių cukrų. Sutarkuokite sviestą ir sutrinkite viską pirštais iki smulkių kruopelyčių.

  2. Paruoškite 20–22 cm skersmens formą. Trupinius suberkite į formą ir lengvai paspauskite. Sudėkite džemą, išlyginkite viršų ir kepkite apie 30 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

  3. Morengui lengvai paplakite kiaušinio baltymus. Kai jie pavirs puta, po truputį berkite cukrų. Plakite, kol susidarys tiršta masė, išlaikanti formą.

  4. Apkeptą pyragą ištraukite iš orkaitės, ant viršaus uždėkite morengą, padidinkite kaitrą iki 200 °C ir kepkite dar 10–12 min.


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg