Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Godžių vėlyvųjų pusryčių klubas: kur Vilniuje „viskas įskaičiuota“?

„Brunch“ arba vėlyvieji pusryčiai Lietuvoje – visai ne naujovė. Ne pirmus metus vilniečiai pirmais dienos patiekalais mėgaujasi ne namuose. Maisto entuziastai, net naktį prikelti iš miego, galėtų nesunkiai išvardyti, kur skaniausi Benedikto kiaušiniai ar nemokama kava. Kartą jau rašėme apie 10 vietų, kur verta pradėti dieną (nors iš tikrųjų ji jau įpusėjo). Šįkart pažvelgėme į pusryčius kitu kampu – nusprendėme sudėlioti sąrašą vietų, kur pusryčiai yra už fiksuotą kainą. Panašiai kaip „viskas įskaičiuota“ tipo kelionėse.


„California Tapas & Wine“

„It feels like in California. In California feels like at home“, — taip ši vieta prisistato „Facebook“. Po lietuviška Kalifornijos saule vykstantys pusryčiai, priešingai nei kitur, vyksta ir šeštadieniais, ir sekmadieniais. Pagrindinis skirtumas – šeštadienį svečiai gauna jau paruoštą 4–5 užkandžių lėkštę, o sekmadieniais juos išrinkti gali patys (be užkandžių dar būna salotos, sriuba, žuvies patiekalai). Po įžangos abi dienas siūloma pasirinkti norimą karštąjį patiekalą iš a la carte meniu. Desertas, taurė itališkų burbuliukų ir natūralios apelsinų sultys (arba abiejų gėrimų kombinacija – kokteilis „Mimoza“) – taip pat įskaičiuoti į abiejų pusryčių kainą. Mums išdavė, kad firminis sekmadienio patiekalas – varškės blyneliai su vanile.

Kaina: šeštadieniais – 12 Eur, sekmadieniais – 18 Eur

Kada? Kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį, 12:00–15:00

Kur? Subačiaus g. 2, Vilnius

Patiekalas iš a la carte – „Croque monsieur“. Keptas sumuštinis su sūriu ir jautienos kumpiu arba šonine.