top of page

Geriausiu Lietuvos restoranu išrinktas „Stebuklai“

Kelias savaites stebėję, kaip lieka vis mažiau nežinomųjų 30 geriausių Lietuvos restoranų sąraše, vakar matėme, kaip šie apdovanojimai pasiekė finišo tiesiąją. Ceremonijos metu buvo paskelbti penki geriausi restoranai Lietuvoje. Jais tapo „Stebuklai“, „Dublis“, „Dine“, „Monai“ ir „Gastronomika“.

Pirmosios vietos apdovanojimą atsiimdamas restorano „Stebuklai“ virtuvės šefas ir vedlys Martynas Praškevičius dėkojo savo komandai už kruviną prakaitą ir nuolatinį atsidavimą virtuvėje. Paklaustas, ar šis apdovanojimas tikrai buvo toks netikėtas, M. Praškevičius pripažino, kad tam nebuvo pasiruošęs:

„Atvirai pasakius, galvojome, kad būsime treti. Sėdėjome virtuvėje, ruošėme pietus ir šnekėjome su virėjais. Įsivaizdavome, kad pirmąją vietą laimės „Gastronomika“ arba „Dublis. O viskas taip susimaišė, šito prognozuoti negalėjome. Iš pradžių tuo netikėjau, nes nenorėjau nusivilti pats ir nenorėjau, kad mano komanda būtų nusivylusi. Dabar esu labai laimingas. Mes daug dirbame – atsidarome 8 val. ryte ir užsidarome 23 val. naktį. Šešiolika valandų per parą dirbame tam, kad bent trupinėlį vilniečių padarytume laimingais. Galbūt pasitaiko klaidų, kurios nuvilia, bet virtuvėje mes nuoširdžiai stengiamės ir atiduodame visas jėgas. Pernai VMG apdovanojimuose buvau tituluotas metų šefu, ten pažadėjau dar labiau stengtis ir stebinti. Šiandien esame geriausias restoranas, bet tai – tik vieneri metai. Kitais metais turime pakartoti tą patį. Matau labai daug jaunų, perspektyvių restoranų, kurie juda pirmyn, bet mes nenusileisime.“

DSC_4911

Restorano „Stebuklai“ virtuvės šefas ir vedlys Martynas Praškevičius (Valerijos Stonytės nuotr.).


Renkant geriausius restoranus buvo vertinamas restoranų maistas ir jo pateikimas (atsižvelgta į virtuvės savitumą, meniu pasirinkimą, ingredientus, patiekalų kompleksiškumą, skonį, patiekimą), gėrimų meniu, restorano aplinką ir aptarnavimo kokybę.

Projektą iniciavo UAB „Švyturys-Utenos alus“, o organizavo Gero maisto akademija kartu su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija bei žurnalu „Geras skonis“. 30 geriausių restoranų Lietuvoje rinko šimtas Gero maisto akademijos narių, kurie savo favoritus rinko iš jiems pateikto Gero maisto akademijos ekspertų tarybos sudaryto ir iškeltus kriterijus atitinkančio 50-ies restoranų sąrašo.

Ekspertų tarybą sudarė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos (LVRA) prezidentė ir Gurmanų Gildijos valdybos narė Evalda Šiškauskienė, LVRA valdybos narė Laura Čepukaitė, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos valdybos narys Deivydas Praspaliauskas, Lietuvos someljė asociacijos prezidentas Arminas Darasevičius, tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ knygų autorė Renata Ničajienė, žurnalo „Geras skonis“ vyr. redaktorė Rasa Ščeponienė, „Vyno žurnalo“ vyr. redaktorius Arūnas Starkus, daug kartų įvertintas šefas Martynas Praškevičius, konditeris Ali Gadžijevas ir kavos ekspertas Vytautas Kratulis.

Apdovanojimų nugalėtojai paskelbti antradienio vakarą (Valerijos Stonytės nuotr.)

Apdovanojimų nugalėtojai paskelbti antradienio vakarą (Valerijos Stonytės nuotr.).


30 geriausių restoranų Lietuvoje sąrašas:

1. „Stebuklai“, Vilnius

2. „Dublis“, Vilnius

3. „Dine“, Vilnius

4. „Monai“, Klaipėda

5. „Gastronomika“, Vilnius

6. „Momo Grill“, Klaipėda

7. „Šturmų švyturys“, Vilnius ir Ventės ragas

8. „IDW Esperanza Resort“, Trakų raj.

9. „Sweet Root“, Vilnius

10. „Saint Germain“, Vilnius

11. „Gaspar‘s“, Vilnius

12. „Sofa de Pancho“, Vilnius

13. „Böff“, Vilnius

14. „Marche de Provence“, Vilnius

15. „Monte Pacis“, Kaunas

16. „Uoksas“, Kaunas

17. „Telegrafas“, Vilnius

18. „MEAT“, Vilnius

19. „Time“, Vilnius

20. „Imperial“, Vilnius

21. „Da Antonio“, Vilnius

22. „Stikliai“, Vilnius

23. „Dia“, Kaunas

24. „Nerija“, Nida

25. „Palanga SPA luxury“, Palanga

26. „Bistro 18“, Vilnius

27. „La Provence“, Vilnius

28. „Šiaurės jūra“, Vilnius

29. „Brasserie de Verres en Vers“, Vilnius

30. „Salvete City“, Vilnius

Naujausi įrašai

bottom of page