Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Kur valgyti pagal Dovilę Filmanavičiūtę

Skųstis kavinių ir restoranų trūkumu Vilniuje turbūt nesugalvotų niekas. Greičiau jau kas nors tartų, kad gal jų… net per daug? Pasirinkimas tikrai gali susukti galvą, tad rekomendacijų paprašėme maistą dievinančios Dovilės Filmanavičiūtės.


Dovilė Filmanavičiūtė, VMGonline.lt
Valerijos Stonytės nuotr.

Pasakodama apie savo 5 mylimiausias vietas, ji priduria svarbiausią geros vietos kriterijų: „Būsiu su jumis atvira – šventai tikiu idėja, kad jei restorane ar kavinukėje dirba šeimininkas, tai ji iškart visa galva aukščiau už kitas. Dėl autentikos, dėl įdėtos širdies, dėl požiūrio į savo svečius.“ Apie kai kurias Dovilės minėtas vietas jau spėjome parašyti ir mes, VMGonline.lt.

Anayor. „Aušros vartų gatvėje įsikūręs kišeninis indų restoranėlis, kurio vairą laiko jo šeimininkas ir virtuvės šefas Rakešas Chandaliya. Meniu ten maksimaliai minimalus: jokios mėsos, autentiška Pietų Indijos dosa, skaniausias mango lasi Vilniuje. Pats Rakešas – mažakalbis kukluolis. Bet taip jau būna gerose vietelėse. Kalba pats maistas, o ne jį gaminantieji.“

Druska Miltai Vanduo. „Tobuliausia vieta desertui. Kanadietė Christine Geležinkelio gatvėje svečių laukia visai neseniai. Iki tol ją tikrai puikiai pažinojo nemažai restoranų savininkų ar pop-up vietų kūrėjų, profesionali kepėja tiekė jiems pribloškiančios kokybės duoną. Dabar Christine drąsiai kviečia visus, kuriems kava be skanėsto – tai kaip gyvenimas be laimės. Cinamoninės bandelės, šokoladinis tortas su vyšniomis, portugališkos natos. Man sunku jums pasakoti, nes seilės teka smakru.“

Gėrybės iš Druska Miltai Vanduo. Valerijos Stonytės nuotr.


Ping Pong. „Azijietiškų sriubų ir bao